Αποφεύγει να τοποθετηθεί στο κατά πόσο μελετά σενάρια για την πολιτική άσκησης της προεδρίας της στην Ευρωπαϊκή Ένωση το δεύτερο εξάμηνο του 2012, η Κυπριακή κυβέρνηση.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας προήδρευσε ευρείας σύσκεψης με θέμα την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία, στην οποίαν πήραν μέρος τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, η Γραμματεία της Κυπριακής Προεδρίας της Ε.Ε. και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Μετά τη σύσκεψη, ο επικεφαλής της Γραμματείας της Κυπριακής Προεδρίας της Ε.Ε. κ. Ανδρέας Μολέσκης εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για το γεγονός ότι όλα ανεξαιρέτως τα υπουργεία έχουν προχωρήσει και είναι σε θέση να καλύψουν το χρόνο μέχρι την προεδρία ώστε η Κυπριακή Δημοκρατία να είναι έτοιμη για την επιτυχή διεξαγωγή αυτής.

Ερωτηθείς, αν έχει μελετηθεί σενάριο από πλευράς Κυπριακής κυβέρνησης για την άσκηση της Προεδρίας με λυμένο το κυπριακό και σενάριο χωρίς λύση, ο κ. Μολέσκης είπε ότι το θέμα αυτό δεν συζητήθηκε στη σύσκεψη.