Να επιστρέψει στη Βουλή και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για πρόωρες βουλευτικές εκλογές στη χώρα κάλεσε την αντιπολίτευση ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρουέφσκι.

Ο κ.Γκρουέφσκι, σε συνέντευξη του σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων, ανέφερε ότι το κόμμα του, το VMRO-DPMNE, αποδέχεται τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών, τις οποίες έχει ζητήσει επανειλημμένως η αντιπολιτευόμενη «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» της οποίας ηγείται ο Μπράνκο Τσερβένκοφσκι.

Ο κ.Γκρουέφσκι, ο οποίος τον περασμένο Δεκέμβριο είχε απορρίψει το αίτημα της αντιπολίτευσης για πρόωρες εκλογές με την αιτιολογία ότι μία τέτοια εξέλιξη θα καθυστερούσε τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα, ανέφερε σήμερα το βράδυ ότι η κατάσταση που διαμορφώθηκε στην ΠΓΔΜ, με την αποχώρηση της αντιπολίτευσης από τη Βουλή, λειτουργεί εις βάρος των συμφερόντων της ίδιας της χώρας και για το λόγο αυτό τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών.

Η αντιπολίτευση αποχώρησε από τη Βουλή στις 28 Ιανουαρίου κατηγορώντας τον κ.Γκρουέφσκι για απολυταρχικό και αντιδημοκρατικό τρόπο διακυβέρνησης της χώρας.