Ο πρώην δισεκατομμυριούχος Peter Nygard, που κάποτε ήταν ένας από τους πλουσιότερους Καναδούς, πρόκειται να πεθάνει στη φυλακή, καθώς σε ηλικία 83 ετών καταδικάστηκε σε 11 χρόνια κάθειρξη, γιατί κρίθηκε ένοχος για σεξουαλικές επιθέσεις.

Συγκεκριμένα, ο πρώην «γκουρού της μόδας» του Χόλιγουντ κατηγορήθηκε για επιθέσεις σε πέντε γυναίκες και αθωώθηκε για τη μία, αλλά καταδικάστηκε για τις υπόλοιπες.

Η New York Times έγραψε ότι ο Nygard χαρακτηρίστηκε «σεξουαλικό αρπακτικό» από τις Αρχές, καθώς προσέγγιζε γυναίκες σε δύσκολη θέση και υποσχόμενος μια καλύτερη ζωή τις έπειθε να τον ακολουθήσουν.

Ο Peter Nygard

Στη συνέχεια, τις ανάγκαζε να πάρουν μέρος σε όργια και διάφορα σεξουαλικά πάρτι. Παραδείγματος χάριν, σε μια περίπτωση κάλεσε μία γυναίκα σε ένα δωμάτιο που είχε μόνο ένα κρεβάτι και από την πόρτα έλειπε το χερούλι. Ύστερα, την κλείδωσε μέσα και απαίτησε σεξ ως αντάλλαγμα για την ελευθερία της.

Μέχρι στιγμής, τον έχουν καταγγείλει τουλάχιστον 57 γυναίκες και δύο από αυτές ήταν ανήλικες, όταν διαπράχθηκαν τα εγκλήματα.

«Η ιστορία επιτυχίας, που πήγε πολύ στραβά»

Ο δικαστής Ρόμπερτ Γκόλντσταϊν, περιγράφοντας τον Peter Nygard, είπε ότι η ζωή του «είναι μια καναδική ιστορία επιτυχίας που πήγε πολύ στραβά».

Ο Peter Nygard είχε ιδρύσει την εταιρεία γυναικείας μόδας με την επωνυμία «Nygard International», που στην ακμή της λειτουργούσε 169 καταστήματα λιανικής πώλησης στη Βόρεια Αμερική και είχε σχεδόν 1.500 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, ο δισεκατομμυριούχος κατέληξε να χρωστάει εκατομμύρια σε αμερικανούς δανειστές και τον Μάρτιο του 2020 ένας καναδός δικαστής διέταξε την πτώχευση μιας ομάδας εταιρειών του Nygard.

Επίσης, ο Nygard δεν πάει για πρώτη φορά στα δικαστήρια. Παραδείγματος χάριν, τον Μάιο του 2023, δικαστής της Νέας Υόρκης επιδίκασε στον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή hedge fund, Louis Bacon, αποζημίωση άνω των 203 εκατ. δολαρίων στο τέλος μιας πικρής υπόθεσης δυσφήμισης και μιας δεκαετούς διαμάχης με τον Nygard, πρώην γείτονά του στις Μπαχάμες. Το δικαστήριο έκρινε ότι ο Nygard είχε ξοδέψει 15 εκατ. δολάρια σε μια εκστρατεία δυσφήμισης, για να καταστρέψει προσωπικά και επαγγελματικά τον ιδρυτή της «Moore Capital Management», ο οποίος είχε παραπονεθεί για τον θόρυβο από τα σεξουαλικά πάρτι του.