Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς δήλωσε σήμερα το πρωί ότι δεν είναι απαραίτητο να κατατεθεί νέα πρόταση για την επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. Αντί αυτού, καλεί να ασκηθεί πίεση στην ισραηλινή κυβέρνηση για να αποδεχτεί την πρόταση που είχε παρουσιάσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στα τέλη Μαΐου και την οποία η Χαμάς είχε εγκρίνει στις 2 Ιουλίου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, η αμερικανική κυβέρνηση εργάζεται για την κατάθεση νέας πρότασης προκειμένου να ξεπεραστεί το αδιέξοδο στις έμμεσες διαπραγματεύσεις.

Ωστόσο, η Χαμάς υποστηρίζει ότι ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, προσπαθεί να μειώσει τις πιθανότητες συμφωνίας, επιμένοντας ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ δεν θα αποσυρθούν από τη ζώνη της Φιλαδέλφειας, που είναι η περιοχή με τα κλειστά σύνορα της νότιας Λωρίδας της Γάζας με την Αίγυπτο.

«Προειδοποιούμε να μην πέσει κανείς στην παγίδα των τεχνικών του, καθώς χρησιμοποιεί τις διαπραγματεύσεις για να παρατείνει την επίθεση κατά του λαού μας», ανέφερε η ανακοίνωση της Χαμάς.

Πηγή: ΑΠΕ