Ο πρώην εργαζόμενος σε παιδικούς σταθμούς, Άσλεϊ Πολ Γκρίφιθ, ομολόγησε ότι διέπραξε 307 σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος δεκάδων παιδιών που είχε υπό τη φροντίδα του στο Μπρίσμπεϊν και την Ιταλία μεταξύ 2007 και 2022.

Ο 46χρονος Γκρίφιθ ομολόγησε την ενοχή του σε όλες τις κατηγορίες κατά την απολογία του στο περιφερειακό δικαστήριο του Κουίνσλαντ το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian.

Η κατάμεστη αίθουσα του δικαστηρίου ήταν σιωπηλή, καθώς διαβάστηκαν και οι 307 κατηγορίες, μια διαδικασία που διήρκεσε πάνω από δύο ώρες. Ορισμένοι από το ακροατήριο ήταν όρθιοι καθ’ όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, λόγω έλλειψης χώρου. Κάποιοι έκλαιγαν.

Ο Γκρίφιθ στάθηκε όρθιος και είπε «ένοχος» με ήρεμη φωνή, καθώς διαβαζόταν η κάθε κατηγορία από συνεργάτη του δικαστή, και περιστασιακά έγνεψε καταφατικά.

Καταδικάστηκε επίσημα για αδικήματα που διαπράχθηκαν σε κέντρα φροντίδας παιδιών, όπου εργαζόταν μεταξύ Ιανουαρίου 2007 και Αυγούστου 2022. Αυτά περιλαμβάνουν 190 κατηγορίες για παράνομη και άσεμνη μεταχείριση παιδιών κάτω των 12 ετών που βρίσκονταν υπό τη φροντίδα του, 28 κατηγορίες για βιασμό, 67 κατηγορίες για δημιουργία υλικού εκμετάλλευσης παιδιών, τέσσερις κατηγορίες για παραγωγή υλικού εκμετάλλευσης παιδιών και μία κατηγορία για διανομή υλικού εκμετάλλευσης παιδιών.

Εξήντα θύματα αναφέρθηκαν ονομαστικά στο δικαστήριο τη Δευτέρα, όμως η ταυτότητά τους προστατεύεται βάσει της αυστραλιανής νομοθεσίας.

Η αυστραλιανή ομοσπονδιακή αστυνομία πιστεύει ότι ο Γκρίφιθ, ο οποίος διέθετε τα απαιτούμενα διαπιστευτήρια για να εργάζεται σε παιδικούς σταθμούς, κατέγραφε όλα τα αδικήματα που διέπραττε στους χώρους εργασίας του με κινητά και κάμερες.

Είχε εργαστεί σε διάφορα κέντρα φροντίδας παιδιών στο Μπρίσμπεϊν και σε άλλα στο Σίδνεϊ, αλλά και στην Πίζα της Ιταλίας.

Συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2022 από αστυνομικούς της ομοσπονδιακής αστυνομίας και της αστυνομίας του Κουίνσλαντ.