Ο βρετανός πρώην ποδοσφαιριστής Κίρναν Χιουζ-Μέισον καταδικάστηκε για βίαιη επίθεση στο δίχρονο κοριτσάκι πρώην συντρόφου του, στο οποίο προκάλεσε σοβαρά εγκεφαλικά τραύματα.

Ο Μέισον καταδικάστηκε για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης με πρόθεση και για παιδική κακοποίηση.

Το αποτρόπαιο περιστατικό βίας έλαβε χώρα τον Ιανουάριο του 2020.

«Αυτό το κοριτσάκι δεν θα αναρρώσει ποτέ»

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας του Έσεξ, σύμφωνα με την Daily Mail, αναφερόμενη στην κατάσταση του εξάχρονου (σήμερα) κοριτσιού, τόνισε ότι δεν θα ξεπεράσει ποτέ τα προβλήματα που της δημιουργήθηκαν από τη βίαιη επίθεση. «Αυτό το κοριτσάκι δεν θα αναρρώσει ποτέ από τα τραύματα που υπέστη από αυτή τη βίαιη επίθεση», δήλωσε η Έλι Ναντ.

«Ειλικρινά μου σπάει τα νεύρα, θα τη χτυπήσω»

Αποτροπιασμό έχουν προκαλέσει στη Βρετανία τα μηνύματα που είχε στείλει ο Μέισον σε φίλους του, λέγοντας πως το δίχρονο παιδί τον εκνεύριζε. «Ειλικρινά μου σπάει τα νεύρα!» και «Θα τη χτυπήσω!», έγραφε στα μηνύματα.

Αφού ξυλοκόπησε άγρια το παιδί, κάλεσε την Άμεση Δράση και ισχυρίστηκε ότι άκουσε έναν δυνατό κρότο από την κρεβατοκάμαρά της, ενώ αργότερα συμπλήρωσε την κατάθεση, λέγοντας πως η μικρή είχε πέσει πάνω στο κουκλόσπιτό της.

Το νήπιο είχε διακομισθεί τότε στο Γενικό Νοσοκομείο Σάουθεντ, όπου τέθηκε σε τεχνητό κώμα, επειδή τα τραύματά του ήταν εξαιρετικά σοβαρά. Οι γιατροί εντόπισαν 17 διαφορετικούς τραυματισμούς στα πόδια, στην πλάτη, στο πρόσωπο και στον θώρακα της μικρής, που θα μπορούσαν να έχουν συμβεί μεταξύ του Οκτωβρίου 2019 και της επίθεσης που έλαβε χώρα τον Ιανουάριο του 2020, σύμφωνα με το δικαστήριο.

Το κοριτσάκι έμεινε σε κώμα για δύο εβδομάδες, καθώς υπέστη σοβαρές εγκεφαλικές κακώσεις. Τέσσερα χρόνια μετά το εξάχρονο κορίτσι χρειάζεται εικοσιτετράωρη φροντίδα, καθώς δεν είναι σε θέση να αυτοεξυπηρετηθεί.