Η Boeing ανακοίνωσε τη διακοπή των πτητικών δοκιμών του 777X, μετά την ανακάλυψη βλάβης σε μια κρίσιμη δομή του αεροσκάφους, που βρίσκεται μεταξύ του κινητήρα και της πτέρυγας.

Η ζημιά εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συντήρησης, και ως αποτέλεσμα, η εταιρεία καθήλωσε στο έδαφος και τα άλλα τρία αεροσκάφη του στόλου δοκιμών. Η Boeing δήλωσε ότι αντικαθιστά το ελαττωματικό εξάρτημα και θα συνεχίσει τις δοκιμές μόλις είναι έτοιμη, αναφέρει το CNCB. Καμία άλλη πτητική δοκιμή δεν είχε προγραμματιστεί για τα άλλα αεροσκάφη, πρόσθεσε η εταιρεία.

Η εταιρεία ενημέρωσε την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και τους πελάτες της, που έχουν παραγγείλει 481 αεροσκάφη 777X. Δεν είναι σαφές εάν η καθήλωση θα επηρεάσει την προγραμματισμένη πιστοποίηση και παράδοση των αεροσκαφών το 2025, που ήδη έχει καθυστερήσει κατά πέντε χρόνια.

Η είδηση, όπως επισημαίνει το «The Air Current», έρχεται τη στιγμή που η ηγεσία της Boeing, συμπεριλαμβανομένου του νέου διευθύνοντος συμβούλου Kelly Ortberg, προσπαθούν να ξεπεράσουν την κρίση ασφάλειας της εταιρείας που ξεκίνησε με την έκρηξη μέρους της πόρτας στις αρχές του έτους.