Ένας αστυνομικός του Αρκάνσας των ΗΠΑ απολύθηκε, αφού καταγράφηκε σε βίντεο να χτυπά έναν κρατούμενο με χειροπέδες στο πίσω μέρος ενός περιπολικού. Ο αρχηγός της Αστυνομίας δήλωσε ότι θα παραπέμψει την υπόθεση στους εισαγγελείς.

Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Τζόουνσμπορο, Ρικ Έλιοτ, απέλυσε τον αστυνομικό, Τζόζεφ Χάρις, την Παρασκευή, μια μέρα αφότου ο τελευταίος καταγράφηκε σε βίντεο στο περιπολικό του να γρονθοκοπεί και να χτυπά με τον αγκώνα του έναν κρατούμενο που μεταφερόταν από τοπικό νοσοκομείο πίσω στη φυλακή της κομητείας.

Ο Έλιοτ εξέτασε το βίντεο μετά από καταγγελία που έλαβε από το γραφείο του σερίφη της κομητείας σχετικά με το περιστατικό. Το αστυνομικό τμήμα δημοσίευσε επίσης το βίντεο στη σελίδα του στο YouTube και ανακοίνωσε την απόλυση του αστυνομικού.

«Απλώς σοκαρίστηκα και ένιωσα αποτροπιασμό από τις πράξεις του Χάρις», δήλωσε ο Έλιοτ στο Associated Press τη Δευτέρα. «Αυτή τη συμπεριφορά δεν πρόκειται να την ανεχτώ και τον απέλυσα αμέσως».

Ο Χάρις εργαζόταν στο αστυνομικό τμήμα τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ο Μπίλι Λι Κόραμ, ο κρατούμενος στο πίσω μέρος του περιπολικού, φαίνεται στο βίντεο διάρκειας περίπου 12 λεπτών να φοράει νοσοκομειακή ρόμπα και να πνίγεται με τη ζώνη ασφαλείας που είναι τυλιγμένη στον λαιμό του, καθώς το αυτοκίνητο κινείται. Αφού το αυτοκίνητο σταματάει, ο Χάρις ανοίγει την πόρτα και χτυπάει με γροθιές και τους αγκώνες του τον Κόραμ αρκετές φορές στο πρόσωπο, καθώς ξετυλίγει τη ζώνη.

Αργότερα ο Χάρις χτυπά την πόρτα του αυτοκινήτου στο κεφάλι του Κόραμ. Ο Έλιοτ δήλωσε ότι δεν γνώριζε τι τραυματισμούς υπέστη ο Κόραμ από τον ξυλοδαρμό.

Ο Κόραμ κρατούνταν τη Δευτέρα στη φυλακή της κομητείας Κρέγκχεντ με την κατηγορία της απόδρασης και καταζητείτο με εντάλματα εκτός πολιτείας.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αφού είπε στο προσωπικό της φυλακής ότι είχε κάνει χρήση φαιντανύλης και στη συνέχεια είχε αποδράσει από το νοσοκομείο. Ο Χάρις έπιασε τον Κόραμ και τον έβαλε στο περιπολικό του.

Ο Χάρις είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα πριν από δύο χρόνια για χρήση υπερβολικής βίας και είναι επίσης κατηγορούμενος σε αγωγή που κατατέθηκε τον Ιούνιο σχετικά με έναν κρατούμενο που πέθανε στη φυλακή της κομητείας Κρέγκχεντ φέτος, σύμφωνα με το CBS News.