Πύραυλοι χτύπησαν μια αμερικανική αεροπορική βάση στη Συρία τα ξημερώματα της Τετάρτης 14/08.

Η πυραυλική επίθεση είχε ως στόχο την αεροπορική βάση των ΗΠΑ στο κοίτασμα φυσικού αερίου Κονόκο στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ, όπως μετέδωσαν τα τοπικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Τα βλήματα που εκτοξεύθηκαν προς την κατεύθυνση μιας αμερικανικής αεροπορικής βάσης δεν έπληξαν την εγκατάσταση, λένε δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Μια πηγή ασφαλείας δήλωσε νωρίτερα στο Reuters ότι μια υποστηριζόμενη από το Ιράν πολιτοφυλακή στόχευσε τη βάση με έξι οβίδες, οι οποίες έπεσαν όλες κοντά στην αμερικανική βάση, προσθέτοντας ότι η αμερικανική συμμαχία απάντησε στην επίθεση με πυροβολικό.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, αναφέρει ότι τα βλήματα δεν έπληξαν τη βάση και δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Ο αξιωματούχος επικαλείται τις αρχικές αναφορές που μπορεί να αλλάξουν.

Η επίθεση αυτή είναι η πιο πρόσφατη ύποπτη επίθεση από ομάδες υποστηριζόμενες από το Ιράν που έχουν στοχεύσει αμερικανικές δυνάμεις στο Ιρφακ και στη Συρία.Την Παρασκευή, ένα drone χτύπησε άλλη βάση που φιλοξενεί αμερικανικές δυνάμεις στη Συρία, προκαλώντας τον ελαφρύ τραυματισμό οκτώ άτομών, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, υποστράτηγος Πατ Ράιντερ. Ο Ράιντερ πρόσθεσε ότι οι οκτώ στρατιώτες δέχθηκαν ιατρική φροντίδα για τραυματισμούς στον εγκέφαλο και εισπνοή καπνού «για προληπτικούς λόγους».

Τρεις από αυτούς έχουν επιστρέψει από τότε στην υπηρεσία σύμφωνα με το Reuters.

Παρά την μετακίνηση στρατευμάτων, μαχητικών αεροσκαφών και όπλων στην περιοχή με στόχο την αποτροπή μιας ιρανικής επίθεσης κατά του Ισραήλ, ο Ράιντερ αναφέρει ότι οι στρατιώτες που σταθμεύουν στη Συρία παραμένουν επικεντρωμένοι στη αποστολή τους να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος.