Στην ιερή ημέρα Tisha B’ Av, που γιορτάζεται στις 12 και 13 Αυγούστου στο Ισραήλ, οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες περιμένουν χτύπημα του Ιράν σε συνεργασία με τη Χεζμπολάχ ως αντίποινα για τη δολοφονία των δύο ηγετών της Χαμάς.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το «Sky News Arabia», οι μυστικές υπηρεσίες της Δύσης φέρεται να έχουν στην κατοχή τους αποδείξεις για τα σχέδια του Ιράν σε συνεργασία με τη Χεζμπολάχ. Η επίθεση στο Ισραήλ αναμένεται να γίνει από το έδαφος του Λιβάνου.

Στην κηδεία του Χανίγια, στη Ντόχα του Κατάρ, οι απειλές εναντίον του Ισραήλ κορυφώθηκαν, με τον ηγέτη της Χεζμπολάχ, Νασράλα, να μιλά για την καταστροφή του σιωνιστικού κράτους. Και ο θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, υποσχέθηκε αντίποινα.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε πως το Ισραήλ είναι έτοιμο για όλα τα ενδεχόμενα τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού, Χερζί Χαλεβί, δήλωνε την Πέμπτη: «Οποιοσδήποτε επιτεθεί ή απειλήσει τους πολίτες του Ισραήλ, ή επιτεθεί στο Ισραήλ, είμαστε έτοιμοι, όσο μακριά και αν είναι, να τους βρούμε και να τους σκοτώσουμε».

Το Ισραήλ προετοιμάζεται για τα αντίποινα. Η κυβέρνηση της χώρας έχει προμηθεύσει με δορυφορικά τηλέφωνα τους υπουργούς της, ώστε να μπορούν να έρθουν σε επαφή σε περίπτωση καταστροφής υποδομών.

Ο αμερικανός πρόεδρος, σχολιάζοντας τη δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, δήλωσε πως η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν βοηθά τις προσπάθειες για εκεχειρία στη Γάζα, ούτε και στην κατεύθυνση της απελευθέρωσης των ομήρων.