Ένα λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν εργαζόμενοι του ομίλου Inditex, ιδιοκτήτριας εταιρείας μεταξύ άλλων της μάρκας Zara, ανατράπηκε σήμερα στο βορειοανατολικό τμήμα της Ισπανίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν περισσότεροι από 40 άνθρωποι, εκ των οποίων τρεις βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με τις αρχές.

Το λεωφορείο, που είχε αναχωρήσει από τη Βαρκελώνη με προορισμό την πόλη Τορντέρα, κατέληξε σχεδόν σε κάθετη θέση στην είσοδο μιας σήραγγας που βρίσκεται στο αυτοκινητόδρομο C32, σύμφωνα με τις εικόνες που δημοσίευσαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι καταλανικές υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών και αυτόπτες μάρτυρες.

Σε ένα μήνυμα στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ, η υπηρεσία ιατρικών εκτάκτων αναγκών της Καταλονίας διευκρίνισε πως ανέλαβε τη φροντίδα «ενός συνόλου 47 ανθρώπων», εκ των οποίων τρεις βρίσκονται σε κατάσταση που θεωρείται «κρίσιμη» και 22 σε σοβαρή κατάσταση.

Δύο εκ των τριών τραυματιών που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα. Ο τρίτος, όπως και όλοι οι σοβαρά τραυματίες, διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της περιφέρειας.

Οι πυροσβέστες έκαναν γνωστό πως χρειάστηκε να κόψουν τις λαμαρίνες του λεωφορείου για να απεγκλωβίσουν τον οδηγό, ο οποίος είχε παγιδευτεί στο εσωτερικό.

Το λεωφορείο μετέφερε εργαζόμενους του ομίλου Inditex, ιδιοκτήτριας εταιρείας των Zara, Bershka και Massimo Dutti, οι οποίοι μετέβαιναν σε ένα από τα εργοστάσιά του στην Τορντέρα, ανέφερε στο AFP ένας εκπρόσωπος τύπου της επιχείρησης.

Το ατύχημα είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία σε αυτό το τμήμα του C32, την ώρα που μια μεγάλη επιχείρηση στήθηκε από τις αρχές για την απομάκρυνση του κουφαριού του οχήματος, το οποίο παρέμεινε σε διαγώνια θέση στην είσοδο της σήραγγας.

Σύμφωνα με την καταλανική εφημερίδα La Vanguardia, το λεωφορείο ενδέχεται να έπαθε λάστιχο. Ο οδηγός έχασε τότε τον έλεγχο του οχήματος, που προσέκρουσε στο προστατικό κιγκλίδωμα προτού καταλήξει στα τσιμεντένια τείχη της σήραγγας.

Πηγή: ΑΠΕ