Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ συγκάλεσε τα ανώτατα στελέχη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σήμερα και ζήτησε να στείλουν ένα μήνυμα σε όλον τον κόσμο, όσον αφορά τη δέσμευση της Αμερικής στη δημοκρατία και το κράτος δικαίου, μετά την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ είπε στους δημοσιογράφους ότι το μήνυμα της Ουάσινγκτον προς τον κόσμο είναι ότι δεν υπάρχει θέση για βία στην αμερικανική δημοκρατία. Πρόσθεσε ότι το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει την επίθεση στον Τραμπ αλλά και κάθε μορφή πολιτικής βίας.

Σοκαρισμένος δηλώνει και ο Άντονι Μπλίνκεν

Ο επικεφαλής της Αμερικανικής διπλωματίας, Άντονι Μπλίνκεν με ανάρτησή του στην πλατφόρμα X είχε και εκείνος την ίδια στάση. «Δεν υπάρχει χώρος για πολιτική βία στην Αμερική».

Αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στον «Πύργο του Τραμπ» στη Νέα Υόρκη

Εκπρόσωπος του γραφείου του δημάρχου δήλωσε, σύμφωνα με το cbsnews.gr, ότι ενισχύουν την ασφάλεια σε διάφορες τοποθεσίες σε ολόκληρη την πόλη, μεταξύ των οποίων και ο Πύργος του Τραμπ και το Buliding Trump στη Wall Street 40. Θα υπάρχουν, επίσης, επιπλέον αστυνομικοί στην πλατεία Φόλεϊ και στο δημαρχείο.

Πηγή: ΑΠΕ