Ο δολοφόνος με τη βαλλίστρα που σκότωσε τη σύζυγο και τις κόρες του σχολιαστή του BBC ενδεχομένως να κράτησε για ώρες αιχμάλωτα τα θύματά του, εκτιμούν οι αστυνομικές Αρχές. Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες προέκυψαν σήμερα για την υπόθεση, την οποία η αστυνομία χαρακτηρίζει ως «πρωτοφανή επίθεση» στις τρεις γυναίκες που δέθηκαν και δολοφονήθηκαν με βαλλίστρα.

Οι αστυνομικοί ερευνούν εάν ο δολοφόνος κράτησε αιχμάλωτες τις τρεις γυναίκες για κάποιο χρονικό διάστημα απειλώντας τις με όπλα, συμπεριλαμβανομένης και της βαλλίστρας.

Η αστυνομία δεν έχει μιλήσει ακόμη με τον ύποπτο δράστη, Κάιλ Κλίφορντ, ο οποίος παραμένει σε «σοβαρή κατάσταση» στο νοσοκομείο αφού προσπάθησε να αυτοκτονήσει, μετά από ανθρωποκυνηγητό 20 ωρών.

Ο Guardian αναφέρει ότι ο Κλίφορντ υποβλήθηκε σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση για τραύμα στο στήθος και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο του Λονδίνου.

Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι ο ύποπτος βρισκόταν στην περιοχή για επτά ώρες πριν από τη δολοφονία. Δεν γνωρίζουν όμως ακριβώς για πόσο διάστημα βρισκόταν στο σπίτι των θυμάτων.

Ο Κλίφορντ ενδεχομένως να επέστρεψε στο αυτοκίνητό του κάποια στιγμή. Η αστυνομία ελέγχει τις κάμερες και μιλά με γείτονες για να διαπιστώσει τι ακριβώς συνέβη.

Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τον 26χρονο που σκότωσε με βαλλίστρα μητέρα και κόρες

Σύμφωνα με την Daily mail, οι γείτονες είπαν ότι η μικρότερη κόρη του σχολιαστή είχε πρόσφατα διακόψει τη σχέση της με τον Κλίφορντ, η οποία είχε διαταραχθεί.

Η 25χρονη, η οποία είχε μια επιχείρηση περιποίησης σκύλων, ήταν τόσο αγχωμένη από το χωρισμό που στη συνέχεια τράκαρε με το αυτοκίνητό της.

Στην τελευταία της ανάρτηση στο X, η κοπέλα δημοσίευσε ένα μήνυμα γράφοντας: «Θαυμάζω τις γυναίκες που φεύγουν».

Οι αστυνομικοί ερευνούν εάν ο δολοφόνος μπήκε στο σπίτι της σε μια «στοχευμένη» επίθεση εκδίκησης.

Μια φιγούρα ντυμένη στα μαύρα εθεάθη να φτάνει στο ήσυχο δρομάκι μετά το μεσημέρι της Τρίτης σταθμεύοντας στο πίσω μέρος του σπιτιού.

Οι γείτονες που κατέγραψαν τις κινήσεις του υπόπτου στις κάμερες είπαν ότι αρχικά εθεάθη να κρατά μόνο μια σκούρα τσάντα, χωρίς να φαίνεται η βαλλίστρα, πιθανότατα για να αιφνιδιάσει τα θύματά του.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία ο δολοφόνος μπορεί να αφιέρωσε χρόνο για να συναρμολογήσει το όπλο του, αφού υπέταξε τα θύματά του, που λέγεται ότι ήταν δεμένα και φιμωμένα σε μια προσχεδιασμένη επίθεση.

Η αστυνομία αποκάλυψε ότι δεν είχε υπάρξει προηγούμενη επαφή μεταξύ της αστυνομίας του Hertfordshire, του Kyle Clifford και των θυμάτων, κάτι που υποδηλώνει ότι δεν υπήρχε καμία προειδοποίηση περί κινδύνου των μελών της οικογένειας.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας τους, η 28χρονη Hannah, φαίνεται ότι έστειλε ένα μήνυμα στον σύντροφό της, ζητώντας του να καλέσει την αστυνομία.

Ένα από τα θύματα κάλεσε επίσης το 999 και ειδοποίησε την αστυνομία για το περιστατικό πριν ο δράστης τραπεί σε φυγή, όπως αναφέρθηκε σήμερα.

Όταν ο ύποπτος αργότερα βγήκε από το σπίτι γύρω στις 6:50 μ.μ., εθεάθη να κρατά μια μεγάλη βαλλίστρα κάτω από ένα σεντόνι.

Οι διασώστες προσπάθησαν με κάθε τρόπο να σώσουν τις τρεις γυναίκες χωρίς να τα καταφέρουν.