Φωτιά εκδηλώθηκε στον ιστορικό καθεδρικό ναό της Ρουέν, που βρίσκεται στη Γαλλία, ο οποίος αποτελεί σημαντικό κομμάτι της γαλλικής ιστορίας, καθώς φιλοξενεί και την καρδιά ενός σπουδαίου άγγλου βασιλιά.

Ο χώρος εκκενώθηκε και στο σημείο έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, για να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο, ώστε να μην επαναληφθούν εικόνες του 2019, απ’ όταν τυλίχτηκε στις φλόγες η Παναγία των Παρισίων.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο rouen.fr, ο καθεδρικός ναός έγινε ιδιαιτέρα γνωστός από τα έργα του γάλλου ιμπρεσιονιστή ζωγράφου, Κλοντ Μονέ, ενώ βρίσκεται στην καρδιά της πόλης της Ρουέν και αποτελεί μνημείο της εξέλιξης της γοτθικής τέχνης. Η κατασκευή του κτιρίου ξεκίνησε στα μέσα του 12ου αιώνα και ολοκληρώθηκε περίπου 100 χρόνια αργότερα. Ωστόσο, με την αναδιαμόρφωση που έλαβε στο πέρασμα των αιώνων απέκτησε τη σημερινή μορφή του.

Η πρόσοψη αποτελεί πολύτιμη μαρτυρία για την εξέλιξη της γοτθικής τέχνης από τα μέσα του 12ου αιώνα έως τις αρχές του 16ου αιώνα, ενώ τον 19ο αιώνα τοποθετήθηκε καμπαναριό ύψους 151 μέτρων.

Επίσης, ο ναός φιλοξενεί κρύπτες και τάφους ορισμένων από τους πρώην δούκες της Νορμανδίας, συμπεριλαμβανομένου του Ρόλο, ιδρυτή του δουκάτου και την καρδιά του Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου, του θρυλικού μεσαιωνικού βασιλιά της Αγγλίας, ο οποίος ήταν Νορμανδός στην καταγωγή, παρότι βασίλεψε στη Βρετανία.