Στο Ντουμπάι έχει εγκλωβιστεί μια αεροσυνοδός με καταγωγή από την Ιρλανδία, η οποία προσπάθησε να αυτοκτονήσει, καταναλώνοντας μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να της ασκηθεί ποινική δίωξη και να της απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα.

Όπως αναφέρει η «Daily Mail», η 28χρονη, Τόρι Τάουι, που εργάζεται για την αεροπορική εταιρεία «Emirates», ισχυρίστηκε ότι έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας μέσα στο σπίτι της.

Δικηγόρος αποκάλυψε ότι ο νοτιοαφρικανός σύζυγός της την κυνήγησε με μαχαίρι και την ξυλοκόπησε με γροθιές, προτού της πιάσει το χέρι με την πόρτα του μπάνιου, προσπαθώντας να της το σπάσει.

Μετά την επίθεση, η γυναίκα που έφερε γρατζουνιές και μώλωπες σε όλο της το σώμα, μέθυσε και προσπάθησε να δώσει τέλος στη ζωή της, χωρίς ευτυχώς να τα καταφέρει, ενώ οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου και ενημερώθηκε ότι θα της ασκηθεί δίωξη για κατανάλωση αλκοόλ και απόπειρα αυτοκτονίας.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η 28χρονη να ψάχνει απεγνωσμένα να βρει τρόπο για να επιστρέψει στην πατρίδα της, καθώς οι τοπικές αρχές μπλόκαραν το διαβατήριό της.

Μέσω της ομάδας DiD που βοηθάει την οικογένεια της αεροσυνοδού, η Τάουι δήλωσε: «Δεν ξέρω τι θα συμβεί στο δικαστήριο την επόμενη εβδομάδα. Θέλω απεγνωσμένα να επιστρέψω στην Ιρλανδία και να αφήσω πίσω μου όλα αυτά. Ζητώ από τον ιρλανδό πρωθυπουργό να μας βοηθήσει».

Η ομάδα υποστήριξης αναφέρει ότι η 28χρονη κινδυνεύει να βρεθεί φυλακισμένη για «παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βασανιστήρια».

Από την πλευρά του, ο ιρλανδός πρωθυπουργός, Σάιμον Χάρις, δήλωσε ότι θα κάνει παρέμβαση για την «τρομακτική» υπόθεση, μετά από ερώτηση της προέδρου του Sinn Fein, Μέρι Λου Μακντόναλντ, στο ιρλανδικό κοινοβούλιο.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε την ΜακΝτόναλντ που τον ενημέρωσε για το ζήτημα και δεσμεύτηκε να συνεργαστεί με τη βουλευτή, ώστε να βοηθήσουν την εγκλωβισμένη γυναίκα στα ΗΕΑ.

Μιλώντας στο Sky News, η θεία της Τόρι δήλωσε πως η κοπέλα προσπαθεί να κάνει κουράγιο. «Είναι μια πολύ αγχωτική κατάσταση για όλη την οικογένεια», είπε, συμπληρώνοντας ότι η ανιψιά της είναι «μια όμορφη νεαρή γυναίκα που αγαπάει τη διασκέδαση και τα ταξίδια».