Ο Τζο Μπάιντεν ακύρωσε την τελευταία στιγμή μια συνάντηση που είχε νωρίς το βράδυ με τον γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, επειδή έπρεπε να πάει για ύπνο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal (WSJ).

Η εφημερίδα γράφει ότι επρόκειτο για μια άτυπη συνάντηση στη Γερμανία εν μέσω της συνόδου κορυφής της G7 τον Ιούνιο του 2022, όπου θα συζητούσαν για την Ουκρανία.

Δύο αξιωματούχοι που ήταν εκεί δήλωσαν στη «WSJ» ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, ανακοίνωσε ότι ο Μπάιντεν δεν θα έδινε το «παρών», επειδή έπρεπε να ξεκουραστεί.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο καγκελάριος και οι βοηθοί του εξεπλάγησαν από την απουσία του Μπάιντεν και την εμφάνιση του Μπλίνκεν.

Σε δήλωσή του στην εφημερίδα, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ διέψευσε το δημοσίευμα, ενώ άλλος αξιωματούχος δήλωσε ότι ο Λευκός Οίκος είχε ενημερώσει τους συμμετέχοντες από νωρίς ότι ο Μπάιντεν δεν θα μπορούσε να παραστεί.

«Φαινόταν να έχει αποκοιμηθεί σε επίσημες συναντήσεις»

Όταν ο Μπάιντεν συναντήθηκε με ηγέτες του Κογκρέσου τον Ιανουάριο, για να διαπραγματευτεί μια συμφωνία χρηματοδότησης της Ουκρανίας, μερικές φορές μιλούσε τόσο σιγά που ορισμένοι συμμετέχοντες δυσκολεύονταν να τον ακούσουν, σύμφωνα με πέντε άτομα που είχαν γνώση της συνάντησης.

«Διάβαζε τις σημειώσεις του, έκανε μεγάλες παύσεις και μερικές φορές έκλεινε τα μάτια του για τόση ώρα που κάποιοι στην αίθουσα αναρωτιόντουσαν αν είχε αποκοιμηθεί», γράφει η αμερικανική εφημερίδα, υπογραμμίζοντας ότι ο κύκλος του προέδρου προσπάθησε να κρατήσει μυστικά τα σημάδια γήρανσης που παρουσιάζει.