Ένα τρελό ποσό έλαβε η προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ. Συγκεκριμένα, εξασφάλισε 50 εκατομμύρια δολάρια από τον συντηρητικό δισεκατομμυριούχο Τίμοθι Μέλον, σύμφωνα με ομοσπονδιακά αρχεία, που επικαλείται το BBC.

Το ταμείο Super-Pac, που αποκαλείται «MAGA Inc», αποκάλυψε στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή ότι έλαβε περισσότερα από 68 εκατομμύρια δολάρια από δωρητές τον περασμένο μήνα.

Το Reuters μετέδωσε ότι ο Μέλον, κληρονόμος της οικογένειας τραπεζιτών Μέλον με έδρα το Πίτσμπουργκ, έδωσε 50 εκατομμύρια δολάρια. Άλλα 10 εκατομμύρια δολάρια προήλθαν από τους δισεκατομμυριούχους Liz και Dick Uihlein.

Ο Τζο Μπάιντεν και ο Ντόναλντ Τραμπ
Τζο Μπάιντεν και Ντόναλντ Τραμπ

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Μέλον έστειλε τη δωρεά την επομένη της καταδίκης του Τραμπ για 34 κατηγορίες για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων στη δίκη του στη Νέα Υόρκη.

Ο Μέλον υπήρξε επίσης ο μεγαλύτερος δωρητής στον ανεξάρτητο προεδρικό υποψήφιο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζ., δίνοντας τουλάχιστον 20 εκατομμύρια δολάρια.

Οι Super-Pacs είναι ανεξάρτητες «επιτροπές πολιτικής δράσης» που μπορούν να συγκεντρώσουν απεριόριστα χρηματικά ποσά για να υποστηρίξουν έναν εκλογικό υποψήφιο.Η δωρεά του Μέλον βοήθησε τους συμμάχους που ήταν υπέρ του Τραμπ να ξεπεράσουν τους συμμάχους του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στην προεκλογική εκστρατεία τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Μέλον, ο οποίος ζει στο Ουαϊόμινγκ και σπάνια φωτογραφίζεται, είναι ερασιτέχνης πιλότος που έχει επενδύσει και έχει ηγηθεί εταιρειών που σχετίζονται με τις μεταφορές.

Το Forbes εκτιμά ότι η αξία της οικογένειας Μέλον είναι περίπου 14,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Εντωμεταξύ, το Reuters μετέδωσε ότι ο δισεκατομμυριούχος Μάικ Μπλούμπεργκ έχει δώσει σχεδόν 20 εκατομμύρια δολάρια στις Super-Pacs που υποστηρίζουν τον Μπάιντεν.