«Σημαντικά έγγραφα» θα υπογράψουν την Τετάρτη η Βόρεια Κορέα και η Ρωσία στο πλαίσιο της επίσκεψης του Βλαντίμιρ Πούτιν στην χώρα το επόμενο διήμερο όπως γνωστοποίησαν ρώσικα μέσα ενημέρωσης ενδέχεται να υπάρξει πιθανή συμφωνία «στρατηγικής συνεργασίας»

Ο Ρώσος πρόεδρος θα φθάσει αργά το βράδυ της Τρίτης στην Πιονγκγιάνγκ, ωστόσο όλο το επίσημο πρόγραμμα έχει προγραμματιστεί για την επόμενη μέρα, σύμφωνα με τον διπλωματικό σύμβουλό του, τον Γιούρι Ουσάκοφ. «Σημαντικά έγγραφα, πολύ σημαντικά» θα υπογραφούν, δήλωσε, αναφέροντας μάλιστα «την πιθανή σύναψη συνολικής στρατηγικής συνεργασίας».

«Αυτή η συνθήκη, εάν υπογραφεί, θα διαμορφωθεί φυσικά σε συνάρτηση με τις σημαντικές γεωπολιτικές εξελίξεις στον κόσμο και στην περιοχή και με τις ποιοτικές αλλαγές που έγιναν πρόσφατα στις διμερείς μας σχέσεις», τόνισε σύμφωνα με τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

«Οι δύο πλευρές την επεξεργάζονται ακόμη και η τελική απόφαση για την υπογραφή της θα ληφθεί μέσα τις επόμενες ώρες», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Πούτιν και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν θα κάνουν επίσης «δηλώσεις στον Τύπο».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα συνοδεύεται από τους υπουργούς Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και Άμυνας Αντρέι Μπελαούσοφ. Στην αντιπροσωπεία θα συμμετέχουν επίσης δύο αντιπρόεδροι της κυβέρνησης και ο επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos.

Πηγή: ΑΠΕ