Παρούσα στη στρατιωτική παρέλαση που θα γίνει αύριο, Σάββατο, θα είναι η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον, η οποία επιστρέφει στη δημόσια ζωή την ώρα που η θεραπεία της για τον καρκίνο συνεχίζεται.

Η εμφάνισή της το Σάββατο θα είναι η πρώτη δημόσια εδώ και σχεδόν έξι μήνες, κατά τους οποίους έγινε γνωστό ότι πάσχει από καρκίνο, χωρίς να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Το μήνυμά της δημοσιεύτηκε στους λογαριασμούς της ίδιας και του συζύγου της, πρίγκιπα Ουίλιαμ, στα social media.

Στη δήλωση της Κέιτ Μίντλετον, που δόθηκε πριν από την εκδήλωση του Σαββάτου, η πριγκίπισσα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για όλα τα μηνύματα υποστήριξης που είχε λάβει.

Η δήλωση της Κέιτ Μίντλετον:

«Έχω μείνει έκπληκτη από όλα τα ευγενικά μηνύματα υποστήριξης και ενθάρρυνσης που έχω λάβει τους τελευταίους δύο μήνες. Πραγματικά ήταν μεγάλη βοήθεια και για τον Ουίλιαμ και για εμένα, ώστε να ξεπεράσουμε μερικές από τις πιο δύσκολες στιγμές.

Σημειώνω πρόοδο, αλλά, όπως γνωρίζουν όλοι όσοι υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία, υπάρχουν καλές και κακές μέρες. Τις κακές μέρες νιώθεις αδύναμος, κουρασμένος και πρέπει να επιτρέψεις στο σώμα σου να ξεκουραστεί, αλλά τις καλές μέρες, όταν νιώθεις πιο δυνατός, θέλεις να εκμεταλλευτείς στο έπακρο την ευεξία σου.

Η θεραπεία μου συνεχίζεται και θα συνεχιστεί για μερικούς μήνες ακόμη. Τις ημέρες που αισθάνομαι αρκετά καλά είναι χαρά μου να ασχολούμαι με τα παιδιά, να αφιερώνω χρόνο στα πράγματα που μου δίνουν ενέργεια και να αρχίζω να κάνω λίγη δουλειά από το σπίτι.

Ανυπομονώ να παρευρεθώ στην παρέλαση για τα γενέθλια του βασιλιά αυτό το Σαββατοκύριακο με την οικογένειά μου και ελπίζω να συμμετάσχω σε μερικές δημόσιες υποχρεώσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, γνωρίζοντας ωστόσο ότι δεν έχω ξεπεράσει ακόμη το πρόβλημα.

Μαθαίνω πώς να είμαι υπομονετική. Παίρνω κάθε μέρα όπως έρχεται, ακούω το σώμα μου και επιτρέπω στον εαυτό μου να πάρει αυτόν τον απαραίτητο χρόνο, για να θεραπευτεί.

Σας ευχαριστώ πολύ για τη συνεχή κατανόησή σας και για το ότι μοιραστήκατε τόσο γενναία τις ιστορίες σας μαζί μου».