Ένα εστιατόριο σέρβιρε vegan πιάτα για μια δεκαετία και αποφάσισε να αλλάξει στρατηγική, προσφέροντας πλέον κρέας, γιατί θεωρεί ότι η χορτοφαγία δεν θα σώσει τον πλανήτη από την καταστροφή.
Το μαγαζί «Sage Vegan Bistro» βρίσκεται στο Λος Άντζελες και άνοιξε το 2011 προσφέροντας μια ποικιλία από φαγητά που δεν περιείχαν κρέας ή ζωικά προϊόντα, κερδίζοντας γρήγορα πολλούς πελάτες.
Εντούτοις, μετά από μια δεκαετία και σε συνδυασμό με την κρίση που χτύπησε τον τομέα της εστίασης, η σεφ και ιδιοκτήτρια Mollie Engelhart αποφάσισε να εγκαταλείψει την χορτοφαγική διατροφή.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider έγινε rebranding και η επιχείρηση ονομάστηκε «Sage Regenerative Kitchen & Brewery», γιατί μετατοπίστηκε στην αναγεννητική γεωργία που στοχεύει στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης με την αποκατάσταση των υποβαθμισμένων εδαφών και τη δέσμευση άνθρακα.
«Αυτό σημαίνει ότι θα μετατοπιστούμε από ένα μενού που βασίζεται αποκλειστικά σε φυτά σε μια υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη που προέρχεται μόνο από τις πιο ποιοτικές, πιο ολοκληρωμένες αναγεννητικές φάρμες», είπε η Mollie Engelhart σε βίντεο που δημοσίευσε στο Instagram.
«Για κάποιους, αυτό μπορεί να φαίνεται σοκαριστικό ή ανατρεπτικό, αλλά αν κοιτάξετε τα τελευταία επτά χρόνια της ζωής μου, και καθώς κινήθηκα προς την αναγεννητική γεωργία για να σερβίρω το πιο ποιοτικό φαγητό στους πελάτες μου, άρχισα να μαθαίνω τόσα πολλά για το έδαφος και τη φύση», πρόσθεσε στη συνέχεια.
Πλέον, το μενού περιλαμβάνει μοσχάρι, βίσονα, τηγανητά αυγά και άλλα μη χορτοφαγικά προϊόντα, ενώ θα απευθύνεται σε νέες κατηγορίες πελατών.