Για τις γυναικείες κομμώσεις στο Ιράν δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πολλά, αφού οι γυναίκες πρέπει να καλύπτουν τα μαλλιά τους όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους, προκειμένου να συμμορφώνονται με τον ισλαμικό νόμο.

Στο Ιράν όμως και οι άνδρες οφείλουν να έχουν σεμνές κομμώσεις.

Μία νέα σειρά κομμώσεων για άνδρες πρόκειται να παρουσιαστεί στο Ιράν, ώστε οι κουρείς και οι πελάτες τους να αποφεύγουν τους πειρασμούς των δυτικών κομμώσεων. «Δεν έχουμε οπισθοδρομική αντίληψη. Προσπαθούμε να παρουσιάσουμε νέες κομμώσεις και ταυτόχρονα να διατηρήσουμε τις παραδόσεις και την ιρανική κουλτούρα», δήλωσε η γραμματέας του φεστιβάλ Χιτζάμπ και Αγνότητας, Τζαλέ Χονταγιάρ, όπου θα παρουσιαστούν οι νέες κομμώσεις.

Φωτογραφίες των νέων κομμώσεων θα παρουσιαστούν στα μέσα και θα περιλαμβάνουν μία σειρά από κομμώσεις για σγουρά και ίσια μαλλιά, καμία από αυτές δεν είναι για μακριά μαλλιά, όμως υπάρχουν κάποιες που έχουν μακριές φαβορίτες, ενώ υπάρχει και μία που θυμίζει την κόμμωση του Έλβις Πρίσλεϊ της δεκαετίας του ’60.

«Αυτές οι κομμώσεις σχεδιάστηκαν σύμφωνα με την αισθητική, τον τύπο του λαιμού, της γενειάδας, το μήκος του πηγουνιού και την κουλτούρα των επαρχιών», επεσήμανε η Χονταγιάρ.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν αυτές οι κομμώσεις έχουν εγκριθεί επισήμως από την κυβέρνηση.