Σε λίγες ημέρες θα φτάσει η νέα στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ στην Ουκρανία όπως επιβεβαίωσε και το υπουργείο άμυνας της χώρας.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πατ Ράιντερ δήλωσε κατά τη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών στην Ουάσιγκτον ότι προτιμά να μην υπεισέλθει σε λεπτομέρειες προτού το σχέδιο νόμου που περιέχει τις απαιτούμενες χρηματοδοτήσεις εγκριθεί από τη Γερουσία και επικυρωθεί από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Τόνισε ωστόσο πως η νέα βοήθεια θα «βασιστεί στις πιο επείγουσες ανάγκες» του Κιέβου.

Θα περιλαμβάνει «δυνατότητες αντιαεροπορικής άμυνας» καθώς και «πυρομαχικά για το πυροβολικό», πρόσθεσε.

«Κάνουμε το παν εντός των δυνάμεών μας (…) για να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε επιπρόσθετη βοήθεια στην Ουκρανία το ταχύτερο δυνατόν», επέμεινε.

Το Σάββατο η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε πακέτο χρηματοδοτήσεων 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να προσφερθεί περαιτέρω αμερικανική υποστήριξη στην Ουκρανία, κυρίως στρατιωτική, με μεγάλη πλειοψηφία.

Το αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε οριστικά χθες Τρίτη (τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ώρα Ελλάδας) γιγαντιαίο πακέτο περαιτέρω στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία, καρπό πολύμηνων, εξαιρετικά τεταμένων και κοπιωδών παζαριών.

Το πακέτο χρηματοδοτήσεων, που συμπεριλαμβάνει επίσης κεφάλαια για το Ισραήλ, για την Ταϊβάν, καθώς και τελεσίγραφο για την πλατφόρμα TikTok, εγκρίθηκε με εξαιρετικά ευρεία πλειοψηφία από τη Γερουσία.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε αμέσως πως θα το επικυρώσει αργότερα σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ