Όλοι βάζουμε ένα πατάκι στην εξώπορτά μας για να σκουπίζουμε τα πόδια μας πριν μπούμε στο σπίτι. Μάλιστα κυκλοφορούν πλέον πάρα πολλά σχέδια με διάφορα χρώματα, λογότυπα και μοτίβα που καλύπτουν όλα τα γούστα. Ωστόσο μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για το χαλάκι της εξώπορτας είναι αυτό που καλωσορίζει και αποχαιρετά εμάς και τους καλεσμένους μας ευγενικά με τις αγγλικές λέξεις «Welcome» και «Goodbye» που μεταφράζονται ως «Καλωσήλθατε» και «Αντίο.»

Προφανώς και η ιδέα πίσω από τις δυο αυτές λέξεις είναι να καλωσορίσουμε και να αποχαιρετίσουμε όποιον μπαίνει μέσα στο σπίτι μας, με πολύ καλή πρόθεση και αβρότητα, ωστόσο υπάρχει μία άποψη που υποστηρίζει πώς δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε τέτοια πατάκια στην εξώπορτά μας γιατί η ενέργειά τους μπορεί να στραφεί εναντίον μας και θα εξηγήσουμε ευθύς αμέσως τί εννοούμε:

Όταν καλωσορίζουμε και αποχαιρετάμε τον κάθε άνθρωπο που μπαίνει ή βγαίνει από το σπίτι μας τότε η ενέργειά του, καλή ή κακή μένει στο χώρο μας και αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα όταν το άτομο είναι επιφορτισμένο με καλά vibes, όταν όμως η ενέργεια που κουβαλάει είναι αρνητική εμείς καλωσορίζοντάς την στο χώρο μας την κρατάμε σε αυτόν, εγκλωβίζεται και φορτιζόμαστε αρνητικά.

Επειδή κάθε μέρα σε ένα σπίτι μπορεί να μπει κόσμος με τον οποίο δεν έχουμε ιδιαίτερη σχέση και σύνδεση καλό θα είναι να μην ανοίγουμε τις πύλες της ενέργειας του χώρου μας σε όλους. Είναι προτιμότερο να επιλέξουμε ένα ουδέτερο πατάκι εισόδου χωρίς λέξεις που να συνδέονται με καλωσορίσματα και αποχαιρετισμούς. Το χαλάκι της πόρτας πρέπει να εξυπηρετεί το σκοπό του, που είναι αποκλειστικά το σκούπισμα των παπουτσιών μας και να μην εμπλέκεται ενεργειακά με κάτι άλλο.

Για να καθαρίσετε το χώρο σας από την αρνητική ενέργεια μπορείτε να το κάνετε με αρκετούς τρόπους, με τον πιο απλό από αυτούς είναι να κάψετε ένα ματσάκι φασκόμηλο. Αν λοιπόν πιστεύετε στην επίδραση της θετικής και της αρνητικής ενέργειας στη ζωή μας τότε μην χρησιμοποιείτε ένα πατάκι που γράφει «Welcome» και «Goodbye» αλλά κάποιο απλό, ουδέτερο και χωρίς μηνύματα.