To κόκκινο χρώμα είναι μια ιδέα που έχει περάσει από το μυαλό των περισσότερων από εμάς για να βάψουμε έναν ή και περισσότερους τοίχους μας, ωστόσο διστάζουμε, καθώς κάπως το φοβόμαστε.

Η αλήθεια είναι πως το κόκκινο είναι σπουδαία διακοσμητική λύση για το βάψιμο ενός τοίχου, αρκεί να το χρησιμοποιήσουμε σε ποιο σημείο αλλά και σε τί ποσότητα θα το εφαρμόσουμε σε ένα χώρο.

Το κόκκινο χρώμα σε ένα τοίχο, ταιριάζει πολύ σε μια κουζίνα ή σε χώρους εστίασης, καθώς ανοίγει την όρεξη και δημιουργεί φιλόξενο κλίμα. Είναι ιδανικό και για τραπεζαρίες καθώς η ζωντάνια και η ενέργεια της απόχρωσης ενθαρρύνουν τη διάθεση για συζήτηση και φαγητό στους συνδαιτημόνες.

Το κόκκινο χρώμα μπορεί επίσης να αποτελέσει ένα δραματικό και ταυτόχρονα κομψό στοιχείο και σε ένα σαλόνι καθώς βάφοντας σε αυτή την απόχρωση έναν τοίχο θα τον αναδείξετε και θα τον κάνετε σημείο αναφοράς στο χώρο σας. Ένας κόκκινος τοίχος θα αποτελέσει το statement στο design του εσωτερικού σας χώρου και θα ξεχωρίζει αποτελώντας επίσης το κεντρικό στοιχείο της διακόσμησης.

Το κόκκινο χρώμα ταιριάζει επίσης και σε ένα γραφείο, καθώς μπορεί να τονώσει τη δημιουργικότητα, την παραγωγικότητα, τη ζωντάνια και σας κάνει να νιώθετε πιο δραστήριοι και ενεργητικοί. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σε επαγγελματικό χώρο, όσο και σε ένα home office με την ίδια επιτυχία.

Το δωμάτιο στο οποίο θα πρέπει να αποφύγετε το κόκκινο χρώμα είναι η κρεβατοκάμαρα καθώς εκεί θέλετε να χαλαρώσετε και αυτή η απόχρωση δεν βοηθά σε αυτή, αντιθέτως προκαλεί υπερ διέγερση.

Συνδυάστε το κόκκινο με ουδέτερες αποχρώσεις όπως το γκρι, το λευκό και το μπεζ για να δώσετε μια ισορροπία στο χώρο. Βεβαιωθείτε τόσο για το πόσο σκούρα είναι η απόχρωσή του όσο και για την ένταση του φωτισμού γιατί ειδικά σε μικρούς χώρους μπορεί το αποτέλεσμα να είναι πολύ σκοτεινό. Τέλος, αν δεν είστε απόλυτα σίγουροι για την επιλογή σας δοκιμάστε το κόκκινο σε μικρές επιφάνειες πριν το βάψετε σε έναν μεγάλο τοίχο που τελικά το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι αυτό που θέλετε.