Οι Γαλλίδες ξέρουν καλύτερα από οποιεσδήποτε τι σημαίνει ανεπιτήδευτο στιλ, τόσο στα ρούχα όσο και στο μακιγιάζ τους, και καταφέρνουν να είναι πάντοτε κομψές και όμορφες χωρίς να είναι στημένες. Δεν επενδύουν στο contouring ή στο highlighter, αλλά στο ρουζ, στο κραγιόν και στη mascara. Τα μαλλιά τους είναι χτενισμένα ατημέλητα, ανάλαφρα και συνήθως έχουν αέρινες αφέλειες.

Ειδικά, όμως, όσον αφορά το κραγιόν τους, το οποίο προτιμούν είτε σε φυσική απόχρωση είτε σε ένα φλογερό κόκκινο, για να υπογραμμίσουν την εμφάνισή τους, οι Γαλλίδες εφαρμόζουν το look που λέγεται «bouche mordue», δηλαδή «δαγκωμένα χείλη» (ο αντίστοιχος όρος στα αγγλικά είναι «kissed lips»). Ο σκοπός είναι το look να μην μοιάζει άψογο και επιτηδευμένο, αλλά επιμελώς ατημέλητο.

Ξεχάστε το μολύβι και το περίγραμμα, οι Γαλλίδες σχεδιάζουν έξω από πλαίσια. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να απλώσετε το κραγιόν σας στο κέντρο των χειλιών σας και να το απλώσετε ταμποναριστά μέχρι τις άκρες. Αν υπάρχει περίπτωση να μουτζουρωθείτε; Ασφαλώς. Ε και; Μετά με μία μπατονέτα απλά θα καθαρίσετε τις όποιες «στραβοτιμονιές» έχουν γίνει εκτός περιγράμματος.

Μάλιστα, κατά τον ίδιο τρόπο, ταμποναριστά δηλαδή, μπορείτε να εφαρμόσετε μια μικρή ποσότητα του κραγιόν σας, για να δώσετε χρώμα στα ζυγωματικά σας ως ρουζ και στα μάτια σας ως σκιά. Είναι μια πολύ παλιά και δοκιμασμένη τακτική, την οποία εφάρμοζαν οι μαμάδες μας, η οποία είναι εύκολη, αποτελεσματική και επενδύει στην ανεπιτήδευτη θηλυκότητα.