H σχεδιάστρια μόδας, Βάσια Κωσταρά, εκτός από το ότι διαθέτει μεγάλο ταλέντο ως δημιουργός και τα ρούχα της αγαπούν το γυναικείο σώμα, αποθεώνοντας την αιθέρια θηλυκότητα, είναι και trendsetter. Είναι από τις λίγες φορές που μια σχεδιάστρια μόδας γίνεται ταυτόχρονα και μοντέλο για τα ρούχα της – και όχι μόνο. Αυτή τη φορά σταθήκαμε σε μερικές φωτογραφίες που ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, που έμοιαζε πραγματικά με vintage καρτ ποστάλ από τη δεκαετία του ’60.

Η Βάσια Κωσταρά βρέθηκε στην Ύδρα για τις διακοπές της και πόζαρε, φορώντας το μαγιό της, ένα πορτοκαλί μπικίνι, με ασορτί οβάλ γυαλιά ηλίου και στο κεφάλι της αντί για καπέλο επέλεξε να δέσει ένα φουλάρι. Η εναλλακτική ενός φουλαριού για την προστασία από τον ήλιο έχει κυρίως ως έμπνευση τις σταρ του κινηματογράφου των δεκαετιών του ’50 και του ’60. Η σχεδιάστρια παρομοίασε τα vibes των φωτογραφιών της με αυτά της Brigitte Bardot, γράφοντας στη λεζάντα «Bardot vibes forever».

Η αλήθεια είναι πως αν θέλετε να αντικαταστήσετε με κάτι το καπέλο του ηλίου, το μαντήλι είναι η τέλεια εναλλακτική. Είναι ανάλαφρο, στιλάτο και μπορείτε να το αλλάζετε ανάλογα με τις αποχρώσεις του μαγιό ή της διάθεσής σας. Μπορείτε να το δέσετε με διαφορετικούς τρόπους και να αποκτήσετε διαφορετικά look. Το σίγουρο είναι πως το ρετρό στιλ, που προσδίδει ένα μαντήλι, δεμένο κομψά στο κεφάλι σας, θα κλέψει τις εντυπώσεις. Οι γυναίκες των 60s ήξεραν να κάνουν τη διαφορά ακόμη και με ένα μόνο αξεσουάρ. Και ένα από αυτά για την Audrey Hepburn, τη Sofia Loren και την BB ήταν το μαντήλι.