Μία αγαπημένη συνήθεια πολλών από εμάς είναι να ακολουθούμε την ίδια ρουτίνα περιποίησης προσώπου και μακιγιάζ για πολλά, πολλά χρόνια. Αν έχουμε ένα συγκεκριμένο makeup look που μας αρέσει και που έχουμε προσαρμόσει στις ανάγκες μας και μας ταιριάζει, έχουμε την τάση να μην το αποχωριζόμαστε. Και παρότι οι makeup artists δεν διαφωνούν απαραιτήτως με αυτό, υποστηρίζουν ότι θα ήταν καλύτερο να προσαρμόζουμε το μακιγιάζ μας ανάλογα με την ηλικία στην οποία βρισκόμαστε.

Τι αλλάζει μετά τα 40

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες μακιγιέρ, το makeup στις ηλικίες άνω των 40 οφείλουμε να το χρησιμοποιούμε περισσότερο για τη βελτίωση της όψης της επιδερμίδας μας και για να κάνουμε τα χαρακτηριστικά μας να φαίνονται πιο λεία. Καθώς μεγαλώνουμε, ο τόνος του δέρματός μας αλλάζει και τα φυσικά χρώματα των χειλιών και των μάγουλων τείνουν να θαμπώνουν, οπότε σε αυτά τα σημεία θα χρειαστεί να επικεντρωθούμε περισσότερο. Προτεραιότητα φυσικά έχει πάντα η σωστή προετοιμασία της επιδερμίδας μας.

Ο τρόπος για να το πετύχουμε αυτό είναι να επιλέξουμε τα κατάλληλα προϊόντα που θα λειτουργήσουν ως βάση πάνω στην οποία θα εφαρμοστεί αργότερα το μακιγιάζ μας. Η ενυδάτωση του προσώπου μας είναι το κλειδί της υπόθεσης και μάλιστα όλο και περισσότερο, καθώς μεγαλώνουμε. Επιλέγουμε έναν ορό με υαλουρονικό οξύ για τόνωση και λάμψη της επιδερμίδας, και μία καλή ενυδατική κρέμα.

Μικρές αλλαγές που κάνουν μεγάλη διαφορά στο μακιγιάζ μετά τα 40

Στη λίστα που ακολουθεί έχουμε συγκεντρώσει κάποια από τα καλύτερα tips που θα μας βοηθήσουν να εφαρμόσουμε το makeup μας με τον καλύτερο τρόπο:

#1. Επιλέγουμε ένα foundation με ενυδατικά συστατικά που αναζωογονούν το πρόσωπό μας όσο το φοράμε.

#2. Για την εφαρμογή της πούδρας, διαλέγουμε ένα μαλακό πινέλο μεσαίου μεγέθους που θα βελτιώσει την όψη των λεπτών γραμμών της επιδερμίδας μας.

#3. Το ρουζ μας θα πρέπει να έχει απαλή και φυσική ροζ απόχρωση, που θα κάνει την όψη μας πιο φωτεινή, υγιή και νεανική. Εφαρμόζουμε στα μήλα των μάγουλων και την άκρη της μύτης, χωρίς υπερβολές στην ποσότητα.

#4. Στα χείλη, ξεκινάμε με ένα primer χειλιών που θα «μαλακώσει» τις λεπτές γραμμές και θα κάνει τα χείλη μας μετά την εφαρμογή του κραγιόν να φαίνονται ομοιόμορφα και γεμάτα. Σχηματίζουμε ένα περίγραμμα με μολύβι 2-3 τόνους πιο σκούρο από τη φυσική μας απόχρωση, για να κάνουμε τα χείλη μας να φαίνονται μεγαλύτερα. Γενικώς, επιλέγουμε προϊόντα με κρεμώδη υφή και αποφεύγουμε τα προϊόντα με ματ τελείωμα.

#5. Πριν από το μακιγιάζ στα μάτια, πάντα χρησιμοποιούμε κρέμα ματιών. Επιλέγουμε φυσική μπρονζέ σκιά και την εφαρμόζουμε σε όλο το βλέφαρο για νεανική εμφάνιση. Στη συνέχεια, εφαρμόζουμε μάσκαρα σε καφέ χρώμα, για να δώσουμε έξτρα όγκο στις βλεφαρίδες μας.