Πρόσφατα επισκέφθηκα το Βέλγιο και συγκεκριμένα τις Βρυξέλλες όπου υπάρχουν καταστήματα του Primark όπως και σε πολλές άλλες πόλεις της Ευρώπης. Τα Primark δεν έχουν έρθει ακόμη στην Ελλάδα, κάτι που μου προκαλεί εντύπωση καθώς πρόκειται για καταστήματα με προϊόντα σε πολύ χαμηλές τιμές που σίγουρα θα είχαν ζήτηση στη χώρα μας που περνάει δύσκολα οικονομικά με την ακρίβεια.

Στα Primark μπορεί να βρει κανείς ρούχα, αξεσουάρ για άνδρες, γυναίκες και παιδιά καθώς και είδη για το σπίτι με τιμές που ξεκινούν από ένα ευρώ και επειδή τα έχω δοκιμάσει είναι όντως value for money. Μπορείς να βρεις είδη καθημερινής χρήσης σε πάρα πολύ χαμηλές τιμές και θα έχουν την ίδια πρακτική αξία με αντίστοιχα που πωλούνται πιο ακριβά.

Επίσης έχουν σύγχρονη αισθητική που ακολουθεί τις τάσεις και το μεγάλο προσόν να μη φαίνεται ότι είναι αγορασμένα από ένα τόσο οικονομικό κατάστημα. Παραδόξως, τα περισσότερα προϊόντα του Primark μοιάζουν ακριβά, ή τουλάχιστον ότι ακολουθούν μια mainstream λογική που δεν τα κάνει να δείχνουν φθηνιάρικα.

Αυτό όμως που μου τράβηξε ιδιαίτερα την προσοχή είναι η συλλογή που λανσάρει το Primark σε συνεργασία με τη Rita Ora και είναι μια σειρά από ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ τα οποία είναι στη λογική του grunge και rock ύφους με μερικές φουτουριστικές και bohemian επιρροές. Μπότες τύπου cowboy, τσόκαρα, slouchy bag με τρουκς, chunky κοσμήματα, γυαλιά ηλίου με έμπνευση τα 90s και boho μαγιό είναι μερικά από τα κομμάτια που περιλαμβάνει η συγκεκριμένη σειρά και οι τιμές τους ξεκινούν από 3,50 ευρώ.

Σε περίπτωση λοιπόν που ταξιδέψετε στο εξωτερικό ή αν ζείτε εκεί, αναζητήστε στην πόλη ένα κατάστημα Primark και ρίξτε μια ματιά στη συλλογή Primark X Rita Ora. Κάτι μου λέει πως σίγουρα θα βρείτε τουλάχιστον ένα κομμάτι που θα σας αρέσει. Κάπου εδώ να προσθέσω πως δεν είναι η πρώτη φορά που τα Primark κυκλοφορούν κάποια συλλογή σε συνεργασία ή με έμπνευση κάποιο female icon.

Την ίδια περίοδο βρήκα στο κατάστημα και άλλη μια σειρά με επιρροή τη Frida Kahlo και αγόρασα ένα headpiece το οποίο έμοιαζε με τα λουλούδια που συνήθιζε να φορά η Μεξικανή ζωγράφος στα μαλλιά.