Mία από τις μεγαλύτερες trendsetters της σύγχρονης ιστορίας, η Lady Diana, το μακρινό πλέον 1981 παρακολούθησε έναν αγώνα πόλο στο Windsor λίγες ημέρες πριν από τον γάμο της με τον τότε πρίγκηπα (και νυν βασιλιά) Κάρολο, φορώντας στο χέρι της δυο μικρά κομψά ρολόγια και όχι γιατί δεν έβλεπε την ώρα να φύγει. Eδώ να προσθέσουμε ότι δεν το έκανε μόνο τότε, αλλά ήταν κάτι το οποίο συνήθιζε γενικότερα.

Το ένα από αυτά ήταν δώρο του τότε μέλλοντα συζύγου της και πλέον βασιλιά Καρόλου για τα 20ά της γενέθλια, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Teen Vogue», και το άλλο ήταν απλά το υπάρχον ρολόι της. Κάπως έτσι γεννήθηκε το Watch layering, που 43 χρόνια μετά είδαμε να ενσωματώνει σε ένα look της η Kylie Jenner και στη συνέχεια να κατακλύζει το TikTok, με τις σύγχρονες fashionistas να το λατρεύουν.

Στην εποχή που, ας είμαστε ειλικρινείς, σχεδόν κανείς δεν κοιτάει την ώρα στο ρολόι χειρός του, αλλά στο κινητό του, τα ρολόγια αποτελούν πλέον απλώς διακοσμητικά αξεσουάρ και πλέον έρχονται να αντικαταστήσουν τα βραχιόλια, καθώς μπορούν να φορεθούν και πολλά μαζί – τουλάχιστον δυο, κι από εκεί και πέρα όσα νομίζετε εσείς. Αυτό που κάπως πλανάται σαν κανόνας στην ατμόσφαιρα είναι πως πρέπει να είναι λεπτεπίλεπτα, καθώς αν είναι ογκώδη δεν θα μπορέσετε να τα φορέσετε άνετα μαζί.

@raoxanne

Bought two of the same watch, which one should I keep?? #vintage #vintagewatch #dainty #pulsar

♬ A Cup of Coffee – Muspace

Ας επανέλθουμε στο παράδειγμα της Kylie Jenner, η οποία σε διακοπές της στη Μαγιόρκα ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram φωτογραφίες με Watch layering, επιλέγοντας δυο πανάκριβα ρολόγια για να το επιτύχει: ένα Cartier και ένα Baignoire. Σαφώς και το trend επιτυγχάνεται και με πιο οικονομικά brands, συνδυάζοντας απλώς τα ρολόγια που έχετε με τον τρόπο που θέλετε.

Φυσικά, το συγκεκριμένο trend δεν αφορά μόνο τις γυναίκες, αλλά το έχουν υιοθετήσει και οι άνδρες: