Μία εύκολη και εύγευστη σαλάτα, το ιδανικό συνοδευτικό για το τραπέζι των Χριστουγέννων.

Υλικά:
300γρ. μανιτάρια είτε πλευρώτους είτε λευκά μανιτάρια
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κ.σ κόκκινο πιπέρι
5κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι (για περίπου 5 λεπτά)
Ρίχνουμε το σκόρδο τον κολίανδρο και το πιπέρι και τα σβήνουμε με το κρασί.
Με το που εξατμιστεί το κρασί βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Για να φτιάξετε τη βινεγκρέτ:
3κ.σ ξύδι βαλσάμικο
1κ.σ μουστάρδα
2κ.σ στραγγιστό γιαούρτι
5κ.σ ελαιόλαδο
1/2 κ.γ κολίανδρος σε σκόνη
αλατοπίπερο

Βάζουμε όλα τα παραπάνω υλικά σε ένα σκεύος που να κλείνει και τα χτυπάμε καλά μέχρι αν γίνει ομοιογενές το μείγμα. Στη συνέχεια περιχύνουμε τα μανιτάρια και τα σερβίρουμε.

Η σαλάτα μπορεί να σερβιριστεί και με βάση ρόκα η σπανάκι.