Μία συνταγή για το αγαπημένο Χριστουγεννιάτικο γλυκό, που είναι το καλύτερο επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι.

Υλικά:
100 γρ. Βούτυρο
100 γρ. Ζάχαρη
2 αυγά χτυπημένα
15 γρ. σκόνη κακάο
100 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
80 γρ. Σοκολάτα γάλακτος

Για το γλάσο θα χρειαστείτε:
80 γρ. Σοκολάτα υγείας
30 γρ. Βούτυρο
150 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη ελαφρά

Εκτέλεση
Βάζετε το βούτυρο (μαλακωμένο), τη ζάχαρη, τα αυγά, το κακάο και το αλεύρι στο μίξερ και τα χτυπάτε για 4 – 5 λεπτά.

Αφού θρυμματίσετε την σοκολάτα τη βάζετε μέσα στο μείγμα και ανακατεύετε.

Μετά βάζετε το μείγμα σε φόρμα πουτίγκας (περίπου 1lt χωρητικότητα) αφού πρώτα τη βουτυρώσετε.
Σκεπάζετε με λαδόκολλα, την οποία στο κέντρο τσακίζετε για να σχηματιστεί μια «πιέτα».

Αφού τη δέσετε γύρω – γύρω με σπάγκο την σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο.

Βάζετε σε μία κατσαρόλα νερό και όταν αρχίσει να σιγοβράσει βάζετε μέσα τη φόρμα, σκεπάζετε την κατσαρόλα και την αφήνετε να βράσει για περίπου δύο ώρες.

Για το γλάσο:
Αφού βάλετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ τα βάζετε σε μπεν μαρί και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν

Μόλις η πουτίγκα είναι έτοιμη την ξεφορμάρετε και την περιχύνετε με το γλάσο.