Μετά τις διατροφικές συνήθειες της βασίλισσας της ποπ, η Μαγιούμι Νισιμούρα φιλοδοξεί να αλλάξει και τις συνήθειες των ομοεθνών της. Η μαγείρισσα που άντεξε όσο καμία άλλη τις ιδιοτροπίες της Μαντόνα, αφού υπήρξε προσωπική της σεφ επί επτά χρόνια, εξέδωσε ένα βιβλίο με τίτλο «Mayumi’s Kitchen» ( Η Κουζίνα της Μαγιούμι) όπου γράφει συνταγές με έντονα τα χαρακτηριστικά της παραδοσιακής κουζίνας της Ιαπωνίας.
Μεταξύ άλλων, αναφέρεται και στις προσωπικές της εμπειρίες δουλεύοντας για τη Μαντόνα, η οποία και προλογίζει το βιβλίο της Μαγιούμι.
Παρά το γεγονός ότι η ιαπωνική παραδοσιακή διατροφή είναι εξαιρετικά υγιεινή, ένα συνεχώς αυξανόμενο δυτικότροπο κύμα σαρώνει τις διατροφικές συνήθειες των Ιαπώνων με συνέπεια την αύξηση των αλυσίδων πρόχειρου φαγητού (fast food) και την αύξηση του βάρους των παραδοσιακά λεπτών κατοίκων της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου και έχει συμβάλλει στην αύξηση των κρουσμάτων της ασθένειας του διαβήτη, στα υψηλότερα επίπεδα στην ιστορία της χώρας.