Μπορείτε να φτιάξετε με απλά υλικά πολύ γρήγορα και εύκολα μους σοκολάτας με αυτή τη συνταγή:
Υλικά για 6 μερίδες:
1 πακέτο μπισκότα τύπου ΠΤΙ-ΜΠΕΡ
5 αυγά
75γρ. ζάχαρη(4 ½ κουταλιές της σούπας)
200γρ. κουβερτούρα.
150γρ. μαλακή μαργαρίνη αλατισμένη
200ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
150ml κονιάκ (3/4 της κούπας)
Εκτέλεση:
1. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη
2. Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι και τη σοκολάτα σε μπαιν μαρί
3. Μόλις φουσκώσουν τα αυγά ρίχνουμε, ανακατεύοντας αργά, τη σοκολάτα κι έπειτα προσθέτουμε τη λιωμένη μαργαρίνη.
4. Τέλος χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και το προσθέτουμε στο υπόλοιπο μείγμα με απαλές κινήσεις
5. Κάνουμε στρώσεις σε μπολάκια με μους και μπισκότο- το οποίο έχουμε ραντίσει πρώτα με κονιάκ, ή με γάλα ή λικέρ της αρεσκείας μας εναλλάξ βάζοντας πρώτα μους
Μπορούμε να γαρνίρουμε με σαντιγύ και φρέσκα φρούτα, ενώ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκα φρούτα και μέσα στη μους.