Επειδή για έναν καλό γάμο τίποτα δεν πρέπει να αφήνεται στην τύχη του και επειδή το μακιγιάζ της νύφης αποτελεί θεμελιώδες συστατικό της εμφάνισής της τη μεγάλη μέρα του γάμου της, ιδού μερικές συμβουλές για το τι πρέπει να φροντίσετε προκειμένου να το νυφικό μακιγιάζ σας να είναι αντάξιο των προσδοκιών σας και να μη χρειαστεί να ψάχνετε λύσεις της τελευταίας στιγμής.

Πάρτε συστάσεις για έναν καλό μακιγιέρ. Ρωτήστε την οικογένειά σας, τους φίλους ή επαγγελματίες που συνεργάζονται μαζί τους. Αν έχετε πάει σε ένα γάμο και σας άρεσε πολύ το μακιγιάζ της νύφης, βρείτε ποιος ήταν ο μακιγιέρ και ρωτήστε την πόσο ευχαριστημένη ήταν από τη δουλειά του. Ψάξτε τις σελίδες τους στο Ίντερνετ και δείτε δουλειές τους.

Να είστε προετοιμασμένη. Να γνωρίζετε ακριβώς πόσες γυναίκες θα μακιγιάρει, πού ακριβώς σχεδιάζετε να γίνει η προετοιμασία για το γάμο και πότε ακριβώς θα πρέπει να είστε έτοιμη για να σας αναλάβει. Ψάξτε τι ακριβώς θα θέλατε (για παράδειγμα ψεύτικες βλεφαρίδες) και ρωτήστε αν υπάρχουν έξτρα χρεώσεις. Επίσης, αν κοστίζει το δοκιμαστικό και πόσο.

Κανονίστε δοκιμαστικό. Πάτε προετοιμασμένη με σελίδες από περιοδικά με ιδέες για το look που θα επιθυμούσατε. Πάρτε φωτογραφίες με το τελικό αποτέλεσμα και σιγουρευτείτε ότι και ο ίδιος έχει καταγράψει τι ακριβώς θα θέλατε. Και μην ντρέπεστε, να είστε 100% ειλικρινής σχετικά με το τελικό αποτέλεσμα και να ζητήσετε βελτιώσεις αν δεν σας αρέσει 100%.

Κλείστε το ραντεβού για τη μεγάλη ημέρα. Αν είστε ευχαριστημένη με το μακιγιάζ, κλείστε τον μακιγιέρ το συντομότερο. Δώστε του πλήρη και ακριβή στοιχεία για το χώρο στον οποίο θα σας κάνει το μακιγιάζ.

Την ημέρα του γάμου βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει το μακιγιέρ για πιθανές αλλαγές στο χρόνο ή στον τόπο που θα έρθει και δώστε του μία λίστα με αριθμούς με τους οποίους μπορεί να έρθει σε επαφή για ό,τι προκύψει, όπως της  κουμπάρας. Να έχετε προετοιμάσει ένα χώρο όπου θα μπορεί να εργαστεί, λαμβάνοντας υπόψη και το φωτισμό, ενώ θα πρέπει να έχετε ρυθμίσει και το οικονομικό, το πώς και το πότε θα πληρωθεί, για να μην έχετε και αυτή την εκκρεμότητα την τελευταία στιγμή.