Υλικά για 2-4 άτομα

1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά της σούπας κοφτή πελτές ντομάτας
2 φλιτζάνια τσαγιού νερό βραστό
2 φλιτζάνια τσαγιού ριγκατόνι ζυμαρικό
1/2 φλιτζάνι κούπας ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά
αλάτι
πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
150 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
2 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Στο ελαιόλαδο σοτάρετε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά.

Προσθέτετε τον πελτέ και τα μυρωδικά. Βάζετε το νερό και αφήνετε να πάρει μια βράση περίπου 35 λεπτά.

Σε άλλο σκεύος βράζετε τα μακαρόνια για 8 λεπτά και στραγγίζετε. Ρίχνετε τα βραστά μακαρόνια μέσα στη σάλτσα κιμά και ανακατεύετε λίγο ακόμα να ζεσταθούν. Ανακατεύετε για 1 λεπτό. Αλατοπιπερώνετε το φαγητό.

Αποσύρετε από τη φωτιά και πασπαλίζετε τη μισή ποσότητα από την ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά. Ανακατεύετε καλά ώσπου να λιώσει.

Σερβίρετε και πασπαλίζετε την υπόλοιπη τριμμένη ζυμήθρα ΄Ηπειρος με μόνο 1% λιπαρά.