Αντιμετωπίστε τα απρόοπτα του καλοκαιριού που επηρεάζουν την εμφάνισή σας με τις παρακάτω συμβουλές…

Εφάρμοσε τοπικά

Τα τελευταία χρόνια αυξάνεται συστηματικά ο αριθμός των γυναικών που χρησιμοποιούν προϊόντα μαυρίσματος στο πρόσωπο. Αυτές όμως που ταλαιπωρούνται από κάποια σπυράκια βρίσκονται διαρκώς σε δίλημμα με την εφαρμογή των δραστικών συστατικών, επειδή ξεθωριάζει το χρώμα στην επιδερμίδα τους.

Για να αποφύγεις ανάλογες περιπτώσεις, ιδιαίτερα αν κάνεις χρήση κάποιου προϊόντος με υπεροξείδιο του βενζολίου, χρησιμοποίησέ το ως εξής: βάλε ελάχιστη ποσότητα σε μία μπατονέτα και εφάρμοσε κατευθείαν πάνω στο σπυράκι.

Καθάρισε το μέτωπο σου…

…ιδιαίτερα αν φοράς καπέλο. «Η υπερπαραγωγή ιδρώτα και φυσικών ελαίων κατά μήκος των μαλλιών στο μέτωπο, που δημιουργούνται όταν φοράς καπέλο ή μπαντάνα, μπορεί να προκαλέσουν ακμή», τονίζει η Cheryl Karcher, MD, κλινική δερματολόγος, επίκουρος καθηγήτρια στο Langone Medical Center.

Για να αποφύγεις την ανάπτυξη ακμής, κάθε φορά καθάριζε την περιοχή με ελάχιστη ποσότητα αντιβακτηριδιακής λοσιόν που θα απλώνεις σε βαμβάκι.

Πάρε σαμπουάν με σόδα

Είναι ιδανικό για την αντιμετώπιση των υπολειμμάτων της μόλυνσης.Τα υψηλά ποσοστά ρύπων στην ατμόσφαιρα προκαλούν σημαντική αύξηση των ελευθέρων ριζών με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται το χρώμα και η λάμψη των μαλλιών.

Για να περιορίσεις τη θαμπάδα των μαλλιών πρόσθεσε μία πρέζα μαγειρικής σόδας στο κανονικού τύπου σαμπουάν και απόφυγε τα πολύ σκληρά σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό. Με αυτή τη μέθοδο απομακρύνεις τα χημικά συστατικά που κολλάνε στα μαλλιά χωρίς να επιβαρύνεις το χρώμα τους.

Επιπλέον, είναι μία πολύ καλή λύση για να προλάβεις την αλλοίωση του χρώματος που προκαλείται από το αλάτι της θάλασσας και το χλώριο της πισίνας.

Κέρδισε πόντους

Για να φαίνεσαι ψηλόλιγνη φρόντισε να χρησιμοποιείς προϊόντα μαυρίσματος σε όλο το σώμα σου. Το ομοιόμορφο χρώμα παντού επιμηκύνει τη σιλουέτα σου.

Αντίθετα, αν χρησιμοποιείς μόνο self tan στα πόδια ή τα μπράτσα δημιουργείται χρωματική δυσαρμονία, που θα σε δείχνει πιο κοντή και χοντρή.

Σβήσε τους πόρους

Μπορείς να τα καταφέρεις εύκολα! Καθάρισε μία φρέσκια παπάγια και άπλωσε το πολτοποιημένο υλικό σε καθαρή επιδερμίδα για 3 λεπτά.

Αυτό το καλοκαιρινό και εύγευστο φρούτο περιέχει ένζυμα τα οποία καθαρίζουν και απομακρύνουν από τους πόρους τα νεκρά κύτταρα, κάνοντας την επιδερμίδα να δείχνει απαλή και λαμπερή.

Πέτα τα τσιμπιδάκια

Απόφυγε να πιάνεις τα μαλλιά σου με τσιμπίδια ή άλλα μεταλλικά αξεσουάρ. Κι αυτό γιατί είναι πολύ πιθανό να ταλαιπωρήσουν και να φθείρουν την εξωτερική επιφάνεια της τρίχας, προκαλώντας μ’ αυτό τον τρόπο επιπλέον ψαλίδα, ιδιαίτερα αν τα μαλλιά είναι βρεγμένα ή μετά το μπάνιο.

Αντικατάστησέ τα με κάποια τα οποία είναι προστατευμένα με ειδικό πλαστικό υλικό ή ύφασμα (μπαρέτες ή κλάμερ).

Δώσε λάμψη στα μαλλιά

Τα προϊόντα που χαρίζουν λάμψη στα μαλλιά συμβάλλουν σημαντικά στην καλύτερη ενυδάτωσή τους αλλά και τη βελτίωση της ποιότητάς τους από τις συνεχείς επιθέσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας, του χλωρίου και του αλατιού της θάλασσας.

Πολλά όμως από τα προϊόντα αυτής της κατηγορίας περιέχουν πλούσιες σιλικόνες, που βαραίνουν τα μαλλιά και στερούν τον όγκο τους. Η λύση σ’ αυτή τη περίπτωση αφορά στον τρόπο εφαρμογής.

Ψέκασε με το προϊόν λάμψης ένα μεγάλο φυσικό πινέλο μακιγιάζ και συνέχεια πέρασε με αυτό τα μαλλιά. Θα «αποκτήσουν» όλα τα πλεονεκτήματα του προϊόντος χωρίς να στερηθούν τον όγκο τους.

Μαλάκωσέ τα!

Μεγιστοποίησε και δώσε διάρκεια στην απαλότητα των πελμάτων σου κάνοντας πίλινγκ για ελάχιστα λεπτά κάθε φορά που ολοκληρώνεις το μπάνιο σου.

Αφού έχει μαλακώσει το δέρμα σου, πάρε μία ειδική λίμα και για μερικά δευτερόλεπτα κάνε κυκλικές κινήσεις από τα πέλματα έως τα γόνατα.

Η παραμονή στο χλιαρό νερό θα μαλακώσει τα νεκρά κύτταρα κάνοντας πιο εύκολη την απομάκρυνσή τους.

Περιόρισε τις φθορές

Αν νιώθεις ότι σε «τραβάει» η επιδερμίδα σου μετά τη θάλασσα, ενυδάτωσέ την άμεσα ψεκάζοντας με ιαματικό νερό.

Για να ανακουφιστείς από το έντονο κάψιμο και να περιορίσεις τις φθορές του ήλιου άπλωσε σε όλο το σώμα σου μία πλούσια στρώση After Sun σαν μάσκα. Εφάρμοσέ το όσο η επιδερμίδα σου είναι νωπή.

Πηγή: myself.gr