Η κούραση πέρα από ότι την νιώθουμε εμείς οι ίδιοι, φαίνεται και στο πρόσωπό μας και μάλιστα τα σημάδια της δεν είναι και τόσο εύκολο να κρυφτούν.

Μαύροι κύκλοι, «σακούλες» κάτω από τα μάτια είναι μόνο μερικά από τα σημάδια της κούρασης όπως αυτή «καταγράφεται» στην όψη.

Ακόμη και αν δεν μπορούμε να βρούμε το χρόνο να αυξήσουμε τις ώρες ύπνου και ξεκούρασης, οι συμβουλές που ακολουθούν μας δείχνουν πώς θα περιορίσουμε τα σημάδια της κούρασης στα μάτια…

-Ρίχνουμε άφθονο κρύο νερό στην περιοχή των ματιών.

– Φέτες αγγουριού και κρύες κομπρέσες βοηθούν τα πρησμένα από κούραση μάτια. Το ίδιο πετυχαίνουμε και βάζοντας ένα κουτάλι στο ψυγείο και στη συνέχεια, αφού βεβαιωθούμε ότι είναι καθαρό, τοποθετήσουμε στα μάτια.

– Ευεργετική δράση ενάντια στους μαύρους κύκλους περιέχει και το κάλιο, το οποίο βρίσκουμε και στην πατάτα. Αρκεί λοιπόν να βάλουμε μια φέτα πατάτας κάτω από τα μάτια.

– Θετικά αποτέλεσμα απέναντι στο πρόβλημα έχουν και τα φακελάκια τσαγιού που επίσης τοποθετούνται στα μάτια.

Πέρα από την αντιμετώπιση ακόμη καλύτερα είναι και η πρόληψη. Έτσι, πέρα από επαρκή ξεκούραση, πρέπει να φροντίζουμε και να φοράμε γυαλιά ηλίου ώστε να περιοριστεί η εμφάνιση ρυτίδων που ενισχύει την όψη του κουρασμένου προσώπου.

Επίσης, οι ιδιαίτερα αλμυρές τροφές όπως και το αλκοόλ έχουν κατηγορηθεί για την ενίσχυση του προβλήματος, οπότε συνίσταται η κατανάλωσή τους με μέτρο.