Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες και τα ζεματίζουμε σε νερό που βράζει για 7΄-8΄. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν πολύ καλά.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και ροδίζουμε τον κιμά απ’ όλες τις πλευρές, έως ότου αλλάξει τελείως χρώμα, περίπου 7΄-8΄. Τότε προσθέτουμε τα στραγγισμένα και ζεματισμένα πράσα και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε 2΄-3΄ να ψηθούν τα πράσα με τον κιμά. Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα. Το αφήνουμε να κρυώσει. Τέλος προσθέτουμε τη φέτα και τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί 36 ή 38 εκ.
Απλώνουμε ένα ένα τα τέσσερα πρώτα φύλλα λαδώνοντάς τα και στρώνοντάς τα διαγώνια, να καλυφθεί το ταψί και να προεξέχουν οι άκρες. Αδειάζουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε με κουτάλι να πάει παντού. Γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες των φύλλων.
Απλώνουμε τα τρία φύλλα από πάνω στρώνοντάς τα τσαλακωμένα-σουρωμένα και περιχύνοντάς τα με λίγο ελαιόλαδο. Χαράζουμε σε κομμάτια.
Ψήνουμε την πρασόπιτα στους 180°C στις αντιστάσεις, σε καλά προθερμασμένο φούρνο, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει καλά.
Υλικά
• 700 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος, μία φορά περασμένος στη μηχανή του κιμά
• 6 μεγάλα πράσα καθαρισμένα
• 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 2 αυγά χτυπημένα
• 1 φλ. τσαγιού φέτα σε τρίμματα
• 7 χωριάτικα φύλλα εμπορίου
• 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο για τα φύλλα
Μερίδες 10
Χρόνος Προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 60 λεπτά
(Πηγή φωτογραφίας: argiro.gr)