Φτιάχνετε εύκολα, δεν είναι συνηθισμένη και είναι ό,τι καλύτερο εάν πρόκειται να δειπνήσετε με καλεσμένους. Φτιάξτε σαλάτα νισουάζ και δεν θα χάσετε!

Υλικά για 4 άτομα
Για το ντρέσινγκ

6 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κουταλιά ξίδι από λευκό κρασί
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τη σαλάτα
115 γρ. φασολάκια, καθαρισμένα
115 γρ. ανάμεικτα λαχανικά
1/2 μικρό αγγούρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
4 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε τέταρτα
200 γρ. τόνο κονσέρβα σε λάδι, στραγγισμένο
50 γρ. αντσούγιες κονσέρβας, στραγγισμένες
4 αβγά, σφιχτά βρασμένα
1/2 ματσάκι ραπανάκια, καθαρισμένα
1/2 φλιτζ. μικρές μαύρες ελιές
φυλλαράκια μαϊντανού, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Για το ντρέσινγκ, χτυπάτε το λάδι, το σκόρδο και το ξίδι, και αλατοπιπερώνετε.
Κόβετε στα δύο τα φασολάκια και τα βράζετε σε κατσαρόλα με βραστό νερό για 2 λεπτά περίπου, μέχρι ν’ αρχίζουν να μαλακώνουν. Τα σουρώνετε.
Αναμειγνύετε τα λαχανικά με το αγγούρι, τις ντομάτες και τα φασολάκια σε ρηχό μπολ. Κόβετε τον τόνο σε κομμάτια και τις αντσούγιες κατά μήκος. Κόβετε τα αβγά σε τέταρτα.
Ρίχνετε τα ραπανάκια, τον τόνο, τις αντσούγιες, τα αβγά και τις ελιές στη σαλάτα. Περιχύνετε με το ντρέσινγκ και ανακατεύετε ελαφρώς. Σερβίρετε τη σαλάτα γαρνιρισμένη με το μαϊντανό.

Πηγή: myworld