Οι άνθρωποι που καταναλώνουν τροφές πλούσιες σε λιπαρά αντιµετωπίζουν αυξηµένο κίνδυνο κατάθλιψης, σύµφωνα µε νέα ισπανική έρευνα.
Οι ερευνητές των Πανεπιστηµίων της Ναβάρα και της Λας Πάλµας στα Κανάρια Νησιά µελέτησαν για έξι χρόνια τη διατροφή, τον τρόπο ζωής και την κατάσταση της υγείας περισσότερων από 12.000 εθελοντών, από τους οποίους κανείς δεν έπασχε από κατάθλιψη στην αρχή της έρευνας, και διαπίστωσαν ότι όσο περισσότερα λιπαρά κατανάλωνε κάποιος τόσο φαινόταν να επιβαρύνει την ψυχική υγεία του, εµφανίζοντας σηµαντική αύξηση (έως και 48%) του κινδύνου εµφάνισης κατάθλιψης σε σχέση µε αυτούς που δεν κατανάλωναν τέτοια λίπη.
Από την άλλη, οι επιστήµονες διαπίστωσαν ότι ορισµένες µεσογειακές τροφές, όπως το ελαιόλαδο, που είναι πλούσιες σε ω-9 λιπαρά οξέα µπορούν να µειώσουν τον κίνδυνο κατάθλιψης.
Πηγή: myworld