Μην χάνετε καιρό! Πάρτε μολύβι και χαρτί και σημειώστε τη συνταγή για μία χορταστική και πεντανόστιμη ρυζόπιτα!

Υλικά συνταγής

ένα σακουλάκι ρύζι νυχάκι
ένα κοτόπουλο (βρασμένο
ξεκοκαλισμένο)
ένα αλεύρι
αλάτι
πιπέρι
λαδάκι
ένα κύβο λαχανικών
ένα κύβο κοτόπουλο
ένα αυγό

Οδηγίες

Για αρχή θα φτιάξουμε το φύλλο. Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι σιγά σιγά με νερό και ζυμώνουμε, ρίχνουμε λίγο αλάτι μια κουταλίτσα, συνεχίζουμε να ζυμώνουμε προσθέτοντας και λάδι μέχρι να πάρει η ζύμη όλο το αλεύρι και να γίνει μια μαλακιά ομοιόμορφη ζύμη και την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό για το ρύζι με αναλογία ένα ποτήρι νερό και ένα ποτήρι ρύζι αν έχουμε κρατήσει το νερό απο το κοτόπουλο το βράζουμε σε αυτό και βάζουμε ένα κύβο λαχανικών και ένα κύβο ζωμό κοτόπουλο. Το αφήνουμε να βράσει, ΟΧΙ όμως τελείως αλλά να κρατάει, ανακατεύοντας συνέχεια γιατί θα μας κολλήσει. Ρίχνουμε μπόλικο πιπεράκι.

Κόβουμε τη ζύμη σε δύο ίσες μπάλες.Ανοίγουμε το φύλλο με ένα πλάστη να είναι λίγο χοντρό και το στρώνουμε σε καλά λαδωμένο ταψί, το φύλλο θα πρέπει να προεξέχει απο το ταψί, ανοίγουμε και στο ίδιο μέγεθος το άλλο κομμάτι.

Ρίχνουμε στο ταψί το ρύζι και φυτεύουμε τα κομμάτια το κοτόπουλο που τα έχουμε κόψει, ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπέρι  βάζετε και το άλλο φύλλο από πάνω και τα κομμάτια που περισσεύουν τα διπλώνετε σε ρολάκια περιμετρικά στο ταψί. Αλείφουμε με το αυγό από πάνω, αν δεν τα πάτε καλά με τα φύλλα αγοράστε έτοιμα φύλλα κουρού ή σφολιάτας.

Την ψήνουμε για μία ώρα περίπου μέχρι να κοκκινίσει!

Πηγή: supersyntages.gr