Τα φρούτα και τα λαχανικά δεν πρέπει να λείπουν από κανένα σπίτι, καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικές ουσίες. Μάθετε μερικά tips, ώστε να τα μαγειρεύετε και να τα διατηρήσετε κατάλληλα.
– Κόψτε τα λαχανικά και τα φρούτα λίγη ώρα πριν τα καταναλώσετε, για να διατηρούν τις βιταμίνες και τα στοιχεία τους.
-Ζεματίστε τις ντομάτες σε βραστό νερό, ώστε να ξεφλουδιστούν εύκολα.
-Εάν σας αρέσουν οι βραστές πατάτες, τότε να τις βάζετε στο νερό με τη φλούδα τους, ώστε να μην χάσουν τη βιταμίνη C που περιέχουν.
-Για να διατηρήσουν τα πράσινα λαχανικά το πράσινο χρώμα τους αφού τα βράσετε, βουτήξτε τα για λίγα λεπτά σε παγωμένο νερό.