Χτυπήστε το κρέας για να λεπτύνει, κόψτε το κατά μήκος στη μέση και τοποθετήστε πάνω σε κάθε φέτα κρέατος από μία φέτα μπέικον.
Κόψτε το τυρί σε λεπτά και μικρά κομμάτια (σαν φλούδες) και μοιράστε το πάνω στο μπέικον.
Στη συνέχεια τυλίξτε το κρέας σε ρολάκια γυρίζοντας τις άκρες προς τα μέσα και στερεώστε τα ρολάκια με οδοντογλυφίδες ή με λεπτό σπάγκο κουζίνας.
Ρίξτε το βούτυρο σ’ ένα τηγάνι και, όταν λιώσει, προσθέστε το φασκόμηλο, έπειτα βάλτε τα ρολάκια στο τηγάνι και σοτάρετέ τα σε μέτρια φωτιά γυρίζοντάς τα από όλες τις πλευρές.
Ρίξτε 7-8 κουταλιές κρασί, προσθέστε λίγο αλάτι και άφθονο πιπέρι και συνεχίστε το ψήσιμο επί 5 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία γυρίζοντας τα ρολάκια προσεκτικά μερικές φορές.
Αν χρειάζεται, ρίξτε λίγο κρασί αραιωμένο με ζεστό νερό.
Βάλτε τα ρολάκια στην πιατέλα σερβιρίσματος, περιχύστε τα με τη σάλτσα τους και σερβίρετέ τα αμέσως.
Υλικά
6 λεπτές φέτες τρανς από μοσχάρι
12 φέτες μπέικον
60 γραμμάρια κρητική γλυκιά γραβιέρα
1 κλωναράκι φασκόμηλο ή 3 αποξηραμένα φύλλα
ξηρό λευκό κρασί
4 κουταλιές βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
Πηγή: myself.gr