Η μαγειρική κρύβει μικρές παγίδες. Σε όλους μας έχει τύχει να ρίξουμε λίγο αλάτι παραπάνω, να μην μας πήζει η κρέμα και να μην μπορούμε με τίποτα να ξεφορτωθούμε τη μυρωδιά του σκόρδου από τα σκεύη μας. Ιδού μερικές συμβουλές για να κάνουμε τη μαγειρική – και τη ζωή μας – πιο εύκολη.

Πώς γίνεται να μην «βυθίζονται» τα φρούτα στη ζύμη για κέικ;
Πριν προσθέσετε φρούτα ή ξηρούς καρπούς στο κέικ, αλευρώστε τα. Έτσι δεν θα μαζευτούν όλα στον πάτο της φόρμας.
 
Τι κάνουμε αν βάλουμε πολύ αλάτι στο φαγητό; Μπορώ τα το σώσω;
Ναι, εφόσον η συνταγή προβλέπει χυμό λεμονιού, ξύδι ή κρασί. Αυτά τα υλικά μπορούν να εξισορροπήσουν το υπερβολικό αλάτι.

Πώς διατηρούμε καλύτερα τα μανιτάρια στο ψυγείο;
Τα μανιτάρια τείνουν να μαλακώνουν και να γίνονται γλοιώδη εάν μείνουν μέσα σε νάιλον, στο ψυγείο. Για να τα διατηρήσουμε τα τυλίγουμε σε μια πάνινη πετσέτα κουζίνας και τα τοποθετούμε σε μια χάρτινη σακούλα, την οποία θα πρέπει να κλείσουμε καλά. Με αυτό τον τρόπο τα μανιτάρια θα διατηρηθούν έως και δύο εβδομάδες στο ψυγείο.

Πώς μπορούμε να μαλακώσουμε το βούτυρο χωρίς να το λιώσουμε;
Γεμίστε ένα ποτήρι ή μπολάκι με ζεστό νερό από τη βρύση. Αφήστε το λίγα λεπτά, έως ότου ζεσταθεί το ποτήρι. Έπειτα αδειάστε το νερό και τοποθετήστε το ποτήρι ανάποδα, πάνω από το βούτυρο που θέλετε να ζεστάνετε. Σε λιγότερο από δύο λεπτά θα είναι μαλακό και έτοιμο για χρήση.

Τι κάνουμε όταν δεν πήζει η κρέμα γάλακτος;
Η κρέμα για να πήξει πρέπει να είναι κρύα. Βγάλτε την από το ψυγείο αμέσως πριν την χτυπήσετε στο μίξερ.

Πώς βγάζουμε τη μυρωδιά του σκόρδου από το ξύλο κοπής;
Ρίξτε αλάτι πάνω στο ξύλο. Μετά κόψτε ένα λεμόνι στα δύο και τρίψτε το ξύλο. Αφήστε το για λίγα λεπτά και καθαρίστε το με ένα βρεγμένο πανί.