Από λαχανικά και φρούτα έπηξες! Στη ζυγαριά ανεβαίνεις πλέον μια φορά την εβδομάδα! Υπάρχουν όμως μυστικά διαίτης που μπορούν να σε βοηθήσουν να χάσεις τελικά τα περιττά κιλά; Αντί να ακολουθήσεις τα γνωστά, μήπως να δοκιμάσεις μερικά περίεργα και εντελώς διαφορετικά κόλπα που πραγματικά λειτουργούν;

Βάλε το σνακ σου στο πιάτο και κόψ’ το με μαχαίρι και πιρούνι

Είτε πρόκειται να φας γαριδάκια, είτε ένα μικρό τοστάκι, είτε μια τόση δα παστούλα, φρόντισε να την περιποιηθείς ανάλογα με τις θερμίδες που θα σου δώσει. Πολλές φορές κάνουμε το λάθος και τρώμε τα σνακ μας επιπόλαια, στο χέρι και μέχρι να σκεφτούμε τι είναι αυτό που καταναλώνουμε, το σνακ έχει εξαφανιστεί. Με το να βάλεις το σνακ στο πιάτο και να το φας σιγά σιγά (πάνω από 10 λεπτά) σε κάνει να έχεις την αίσθηση του κορεσμού πιο αναπτυγμένη, να κατανοήσεις την σημασία αυτού που τρως, να απολαύσεις τις μπουκιές και να μην ξεγελαστεί ο εγκέφαλος – που οτιδήποτε τρως σε λιγότερο από 10 λεπτά ή όρθια, το λαμβάνει σαν ποσότητα αμελητέα και μετά από λίγο ζητά κι άλλο!

Ταυτόχρονα, κάθε φορά που κάθεσαι να φας, μπορείς να κάνεις την διαδικασία, σωστή ιεροτελεστία. Στρώσε το καλό τραπεζομάντιλο, βάλε τα καλά μαχαιροπίρουνα και πιάτα και απόλαυσε το φαγητό σαν να είναι αυτό το τελευταίο γεύμα που θα πάρεις.

Κάθε φορά που πας για φαγητό, έχε μαζί σου μετρητά!
Σύμφωνα με έρευνα ου Πανεπιστημίου Cornell στη Νέα Υόρκη, τα άτομα που πλήρωναν με μετρητά στο φαγητό που αγόραζαν, έκαναν πιο υγιεινές επιλογές σε σχέση με όσους πλήρωναν με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Φαντάσου πως τα χαρτονομίσματα αποτελούν τονωτικό της πεποίθησης που έχεις να τηρήσεις τη δίαιτα! Έτσι την ώρα που θα φτάσεις στο ταμείο, μπορεί να θυσιάσεις το μπισκοτάκι σου για ένα ωραίο κόκκινο μηλαράκι!

Κατανάλωσε ένα γεύμα την εβδομάδα σε απόλυτη σιωπή!

Σαν να ήσουν κλεισμένη σε μοναστήρι, απενεργοποίησε σταθερά, κινητά, τηλεοράσεις, υπολογιστές και αφοσιώσου στο φρεσκομαγειρεμένο γεύμα σου! Έρευνες δείχνουν ότι ένα περιβάλλον γεμάτο θόρυβο σε αποσπά και τελικά καταλήγεις να τρως περισσότερο και να καθυστερεί η διαδικασία του κορεσμού. Κι αν δεν μπορείς την απόλυτη σιωπή, βάλε στο πικ απ να παίζει χαλαρή μουσικούλα, άνοιξε και ένα ωραίο κρασάκι (θα πιεις το πολύ 3 ποτήρια την εβδομάδα) και απόλαυσε το φαγητό σου! Και θα δεις ότι θα τρως λιγότερο στο τέλος!

Μίλα ανοιχτά στον εαυτό σου για τις ατασθαλίες σου

Πρώτα τρως την τουρτίτσα και μετά κάνεις την πάπια. Μετά το ρίχνεις στα νάτσος με τσένταρ και αρνείσαι πως το περιστατικό έλαβε χώρα. Μια τέτοια συμπεριφορά σε κάνει να λες ψέματα στον ίδιο σου τον εαυτό. Αντίθετα, θα έπρεπε να βροντοφωνάξεις: “ξέρεις αγαπημένο μου εγώ, θέλω να τσακίσω μια μακαρονάδα σήμερα, μετά από 10 ημέρες που υπήρξαν πιστή στη δίαιτά μου”. Όπως δείχνουν έρευνες, μια τέτοια τακτική θα σε βοηθήσει να μην το παρακάνεις και τελικά να φας τη μισή λιχουδιά από εκείνη που υπολόγιζες. Έτσι, γιατί η ειλικρίνεια με τον εαυτό μας βοηθά και τη δίαιτα.

Λένα να ένα πορτοκάλι!

Προτού καθίσεις στο τραπέζι για να γευματίσεις, πιάσε ένα ωραίο και μυρωδάτο πορτοκάλι και άρχισε να το ξεφλουδίζεις. Η διαδικασία αυτή θα σε καλμάρει (ειδικά αν τα νεύρα σου είναι χάλια από το στρες της δουλειάς και κινδυνεύεις να παραφάς χωρίς ουσιαστικά να πεινάς πολύ). Ταυτόχρονα, το μυρωδάτο πορτοκάλι θα ξυπνήσει τις αισθήσεις και θα απολαύσεις ακόμα περισσότερο το φαγητό σου, άρα θα χωνέψεις γρηγορότερα και θα αισθάνεσαι χορτάτη για περισσότερο. Μην φοβηθείς μάλιστα να καταναλώσεις το πορτοκαλάκι πριν γευματίσεις. Αν σκεφτείς πως το πορτοκάλι είναι πλούσιο σε νερό, θα σε χορτάσει κι έτσι δεν θα το παρακάνεις με το φαγητό κατόπιν!

Πηγή: womenonly.gr