σκεπασμένο στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τη σούπα.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 2΄ να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε τα καρότα και το σέλερι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2΄. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το ζωμό και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 10΄.

Στο μεταξύ πλάθουμε τον κιμά σε όσο πιο μικρά κεφτεδάκια μπορούμε. Βγαίνουν περίπου 25 μικρά κεφτεδάκια. Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι στη σούπα και τα κεφτεδάκια. Βράζουμε για 10΄. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα ή μπολ.

Υλικά
Για τα κεφτεδάκια:
• 300 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος
• 1 κ.σ. τριμμένο κρεμμύδι
• 3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
• 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
• 1 αυγό
• αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σούπα:
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 πράσο ψιλοκομμένο
• 2 καρότα ψιλοκομμένα
• 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
• 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
• 1½ φλ. τσαγιού κοφτό μακαρονάκι
• 1½ λίτρο ζωμό κότας ή νερό
• αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά

Πηγή: argiro.gr