Ένας 58χρονος από την Κίνα έζησε τον απόλυτο εφιάλτη, όταν ανακάλυψε ότι μια κατσαρίδα είχε σφηνωθεί στην τραχεία του.

Το περιστατικό ξεκίνησε ένα βράδυ που ο άνδρας κοιμόταν. Ξύπνησε ξαφνικά με μια παράξενη αίσθηση ότι κάτι έχει μπει στη μύτη του. Πανικοβλημένος, το ένιωσε να γλιστράει στο λαιμό του και άρχισε να βήχει, αλλά δεν κατάφερε να το βγάλει. Χωρίς να είναι σίγουρος τι είχε συμβεί, τελικά ξανακοιμήθηκε, όπως ανέφερε ένα τοπικό ειδησεογραφικό μέσο της Κίνας.

Την επόμενη μέρα, αγνόησε το περιστατικό και συνέχισε την καθημερινότητά του. Ωστόσο, μέσα στις επόμενες τρεις μέρες, παρατήρησε ότι η αναπνοή του είχε αποκτήσει μια ασυνήθιστα δυσάρεστη οσμή. Παρά το βούρτσισμα των δοντιών του, η δυσοσμία παρέμενε ενώ επιπλέον άρχισε να βήχει κίτρινα φλέγματα, γεγονός που τον οδήγησε να αναζητήσει ιατρική βοήθεια.

Ο άνδρας, που καταγόταν από την πόλη Χαϊκόου στην επαρχία Χαϊνάν της Κίνας, επισκέφθηκε το τοπικό νοσοκομείο και συμβουλεύτηκε έναν ειδικό ΩΡΛ. Κατά την εξέταση του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, δεν βρέθηκε κάτι ανησυχητικό. Αποφασισμένος ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, παραπέμφθηκε σε έναν ειδικό πνευμονολόγο και ιατρό εντατικής θεραπείας. Ο Δρ. Λιν πραγματοποίησε αξονική τομογραφία θώρακος, η οποία έδειξε μια σκιά, υποδεικνύοντας την παρουσία ενός ξένου σώματος.

Ο άνδρας υποβλήθηκε σε βρογχοσκόπηση για περαιτέρω διερεύνηση του προβλήματος. «Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, είδα ξεκάθαρα κάτι με φτερά στον βρόγχο», δήλωσε ο Δρ. Λιν. «Το ξένο σώμα ήταν καλυμμένο με πολλή βλέννα. Αφού αφαιρέσαμε τη βλέννα, ανακαλύψαμε ότι επρόκειτο για μια κατσαρίδα».

Το έντομο αφαιρέθηκε προσεκτικά από την τραχεία του ασθενούς και η περιοχή καθαρίστηκε πλήρως. Η έντονη δυσοσμία που βίωνε ο άνδρας εξαφανίστηκε αμέσως μετά. Ο ασθενής ανάρρωσε πλήρως και πήρε εξιτήριο την επόμενη μέρα.

Ο Δρ. Λιν επεσήμανε ότι τέτοιες περιπτώσεις είναι εξαιρετικά σπάνιες, αλλά συμβούλευσε όποιον υποψιάζεται ότι έχει κάποιο ξένο σώμα στο κάτω αναπνευστικό σύστημα να αναζητήσει άμεσα ιατρική βοήθεια.