Μια τραγελαφική απόπειρα διάρρηξης ήρθε στο φως της δημοσιότητας στην γειτονική Ιταλία.

Ο λόγος για έναν επίδοξο διαρρήκτη στη Ρώμη ο οποίος συνελήφθη σε ένα σπίτι ηλικιωμένου, το από το οποίο τελικά δεν πρόλαβε να κλέψει κάτι μιας και σταμάτησε για να διαβάσει ένα βιβλίο για την ελληνική μυθολογία.

Το χρονικό της ιστορίας έχει ως εξής: Ο 38χρονος διαρρήκτης μπήκε σε ένα διαμέρισμα στην περιοχή Πράτι στη Ρώμη από το μπαλκόνι αλλά πριν αρχίσει να ψάχνει για πολύτιμα αντικείμενα, η προσοχή του αποσπάστηκε αφού πήρε ένα βιβλίο για την Ιλιάδα του Ομήρου από το κομοδίνο. Ο 71χρονος ιδιοκτήτης ξύπνησε και τον βρήκε να είναι απορροφημένος στο βιβλίο. Ο συγγραφέας του βιβλίου «The Gods at Six O’Clock», το οποίο αναλύει την Ιλιάδα από την πλευρά των θεών, Τζοβάνι Νούτσι δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι ήθελε να στείλει στον άνδρα ένα αντίτυπο για να «ολοκληρώσει» την ανάγνωση.

«Είναι φανταστικό. Θα ήθελα να βρω το άτομο που πιάστηκε επ’ αυτοφώρω και να του δώσω το βιβλίο, γιατί θα έχει συλληφθεί στα μισά της ανάγνωσής του. Θα ήθελα να μπορέσει να το τελειώσει. Είναι μια σουρεαλιστική ιστορία, γεμάτη ανθρωπιά», είπε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε επίσης ότι ο αγαπημένος του θεός είναι ο Ερμής, ο προστάτης των κλεφτών όπως και της λογοτεχνίας. «Είναι ξεκάθαρο, όλα ταιριάζουν», αστειεύτηκε.