Πολλοί άνθρωποι είναι λάτρεις της μπύρας, αλλά ο πρωταγωνιστής της σημερινής ιστορίας το έχει πάει σε άλλο επίπεδο.

Κι αυτό γιατί πριν από λίγο καιρό δοκίμασε την 50.000 διαφορετική μπύρα της ζωής του. Ο λόγος για τον Άντι Μόρτον, λάτρη της μπύρας ο οποίος από κάποια στιγμή και μετά της ζωής του, αποφάσισε να δοκιμάσει όσο περισσότερες διαφορετικές μπορεί.

Ο άνδρας από το Σέλφιντ κατάφερε μέχρι σήμερα να δοκιμάσει συνολικά 50.000 διαφορετικές μπίρες, μέσα σε σχεδόν 25 χρόνια. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Guardian» δοκιμάζει κατά μέσο όρο περίπου 2.000 μπίρες τον χρόνο, βάζοντας και ένα τικ στη λίστα που κρατάει.

Η επαφή του με την μπύρα ξεκίνησε το 1970 στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ, όπου ο ίδιος έπινε τη μπύρα που σέρβιρε η φοιτητική λέσχη της σχολής. Δεν του άρεσε, όμως, πολύ και άρχισε να ψάχνει στις παμπ άλλες, πιο ιδιαίτερες γεύσεις. Τις παμπ διαδέχτηκαν τα φεστιβάλ μπύρας, στα οποία πηγαίνει φανατικά και δοκιμάζει ό,τι υπάρχει χωρίς, όπως τονίζει, να καταναλώνει μεγάλες ποσότητες και να μεθάει.

Το 2004 κατάφερε μέσα σε ένα χρόνο να πάει σε 109 φεστιβάλ μπύρας, δοκιμάζοντας αναρίθμητές γεύσεις και ποικιλίες. Ποιες είναι τελικά οι αγαπημένες του; H Brains Dark και η Wadworth 6x.

Σκοπός του; Να σπάσει κι άλλο προσωπικό ρεκόρ, δοκιμάζοντας κι άλλες γεύσεις.