Ήταν το 1983 όταν ο 62χρονος σήμερα αλλά νεαρός τότε φοιτητής Jonny Clothier διαπίστωσε μια μέρα που επέστρεφε στο διαμέρισμά του στο Μπρίστολ ότι αυτό είχε καταστραφεί τελείως από τον παπαγάλο ενός φίλου του.

Το πρόβλημα δεν ήταν μόνο αυτό αλλά πως αυτή η καταστροφή θα αποτελούσε το λόγο για να αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο της πόλης την ίδια ημέρα με τον γιο του, 41 χρόνια αργότερα. Η ιστορία έχει ως εξής: Όσο ο Jonny ήταν φοιτητής αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ όλα κυλούσαν ομαλά μέχρι και λίγο πριν την αποφοίτησή του.

Τότε ο παπαγάλος ενός φίλου του, τον οποίο φιλοξενούσε, έμεινε ελεύθερος και χωρίς επίβλεψη μέσα στο διαμέρισμα και μέσα σε λίγες ώρες τα έκανε όλα γης μαδιάμ. Και ενώ βρήκε αμέσως άλλο σπίτι να μείνει, το ίδρυμα απαίτησε από τον ίδιο να πληρώσει το ενοίκιο του τελευταίου εξαμήνου ύψους 64,80 λιρών (περίπου 77 ευρώ τότε και σημερινή αξία περίπου 253 ευρώ).

Αν δεν το έκανε δε θα του επιτρεπόταν να πάρει μέρος στην τελετή αποφοίτησης μαζί με τους υπόλοιπους συμφοιτητές του. Και ενώ είχε τα χρήματα, εκνευρίστηκε από την απαίτηση και τον κανόνα που ήθελε τους φοιτητές να έχουν πρώτα ρυθμίσει όλες τις οικονομικές τους εκκρεμότητες προς το εκπαιδευτικό ίδρυμα για να αποφοιτήσουν και ο ίδιος αρνήθηκε να καταβάλει το ποσό, με αποτέλεσμα να πάρει απλώς το πτυχίο του χωρίς να λάβει μέρος στην τελετή.

Ενώ τα χρόνια πέρασαν και το συμβάν ξεχάστηκε, ο ίδιος παντρεύτηκε αργότερα μα συμφοιτήτριά του και απέκτησαν μαζί τρία παιδιά. Και τα τρία σπούδασαν, επίσης, στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, όπως και οι γονείς τους. Και ενώ ο μικρότερος εξ αυτών ετοιμαζόταν να αποφοιτήσει την Πέμπτη (25/07), ξαφνικά ο πατέρας του έλαβε ένα απροσδόκητο νέο: Μετά από τέσσερις δεκαετίες, ο λογαριασμός της διαμονής θα ακυρωνόταν και ο 62χρονος σήμερα Jonny θα μπορούσε επιτέλους και επισήμως να αποφοιτήσει και μάλιστα… με το γιο του!

«Μετά από 41 χρόνια, σκεφτήκαμε ότι επιτέλους ήρθε η ώρα να αποσύρουμε τον λογαριασμό και ήταν υπέροχο να δούμε τον Jonny να αποφοιτά επίσημα. Χαιρόμαστε πολύ που ο Jonny, ο Carter και η υπόλοιπη οικογένεια πέρασαν μια τόσο σπουδαία ημέρα και τους ευχόμαστε καλή τύχη στο μέλλον», είπε η Evelyn Welch, αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ.